djilas_i_partizanĐilas: Partizan upisao Beograd na fudbalsku mapu Evrope

 

djilas_zastavaGradonačelnik Beograda Dragan Đilas zahvalio je danas fudbalerima Partizana što su plasmanom u Ligu šampiona stavili glavni grad Srbije na „fudbalsku mapu“ Evrope i istakao da tim rezultatom treba da se ponose i ostali domaći klubovi.

-I pored toga što sam veliki navijač Crvene zvezde, želim da vam se zahvalim što se svrstali Beograd na fudbalsku mapu Evrope, ali i zbog poruka i izjava posle utakmice u kojima ste rekli da je to uspeh svih klubova i celog srpskog fudbala – kazao je Đilas u razgovoru sa fudbalerima Partizana u Skupštini grada.

Povezana vest:  Juventus zove Nots kaunti na otvaranje stadiona

-To su prave poruke i nadam se da će slične poruke uslediti i sa druge strane, jer samo tako ćemo i na našim stadiona moći da vidimo lepe scene – dodao je Đilas.

Đilas je fudbalerima Partizana poklonio zastavu Beograda i poželeo im sreću u takmičenju po grupama u Ligi šampiona.

-Nadam se da će ovo da bude samo prvi korak. Znam da nema lepšeg osećaja od onog kada se čuje himna Lige šampiona na stadionu – rekao je Đilas.

Partizan sutra putuje u Donjeck, gde ga u sredu očekuje duel protiv ukrajinskog Šahtjora u prvom kolu Lige šampiona.

Povezana vest:  Bekam napao sudiju, Overat slavi pravednog Boga

-Ovo će biti i prilika za popravni za neke koji prošli put kada je Partizan igrao u Ligi šampiona, nisu uspeli protiv Reala da daju gol ni sa par metara – rekao je Đilas šaljivim tonom aludirajući na promašaje igrač crno-belih Saše Ilića pre sedam godina u tom takmičenju.

Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je da je plasman u Ligu šampion rezultat kvalitetnog rada beogradskog kluba.

djilas_stojanovic_dvor-Ovaj veliki uspeh je plod planskog rada i ispravne strategije kluba u prethodne tri godine. To je bio težak i trnovit put, ali ovaj način rada trebalo bi da prihvate i ostali klubovi – kazao je Đurić.

Povezana vest:  Pujol na kraju sezone završava karijeru?

Đurić je Đilasu poklonio dres Partizana sa potpisima svih fudbalera, na šta je gradonačelnik Beograda, uz osmeh, prokomentarisao:

-Šta je sve moram da trpim kao Zvezdaš!

Predsednik Partizana rekao je da će crno-beli u svih šest utakmica u Grupi H Lige šampiona „igrati hrabro“ i da će pokušati da izbore plasman u narednu fazu tog takmičenja.

Pored Partizana i ukrajinskog Šahtjora, u Grupi H još se takmiče engleski Arsenal i portugalska Braga.

PHOTO: ataimages.rs