Wayne_Rooney_Manchester_United_West_hamRuni spreman za povratak

 

Prema pisanju ostrvaskih medija, najbolji fudbalera Maančester Junajteda Vejn Runi spreman je za povratak u kadar svoje ekipe nakon jednosedmičnog boravka u Sedinjenim Američkim Državama.

Runija je menadžer Mančester Junajteda Ser Aleksx Ferguson poslao “preko bare” kako bi sanirao povredu skočnog zgloba koja ga muči već neko vreme, kao i “razbistrio glavu” i koncentriusao se isključivo na fudbala nakon afera koje su ga pratile u poslednje vreme.

Povezana vest:  Anćeloti ljut na svoje igrače jer su prokockali veliku šansu

Poslednju utakmicu Runi je u dresu “crvenih đavola” odigrao 16. oktobra protiv Vest Bromviča. Otad je bio sa suprugom Kolin u Dubaiju kako bi izgladio bračne probleme, kao i sada u Portlandu na rehabilitaciji, a na teren bi napokon trebao da se vrati sledeće subote u sklopu 14. kola Premiershipa u kojem Junajted dočekuje Vigan.

Uprkos potpisanom produženju, navijači Junajteda očekuju od Runija da opravda novoizborenu platu od 240.000 funti nedeljno, a navodno mnogi obožavatelji nakon svega što se u poslednje vreme oko igrača događalo i nemaju previše poverenja u njegovu lojalnost klubu.

Povezana vest:  Ager definitivno ne igra protiv Srbije u Beogradu

Ove je sezone Runi postigao tek jedan gol u sedam takmičarskih utakmica za Junajted i to iz penala. Prošle je sezone postigao ukupno 26 golova u Premiershipu (u 32 utakmice), pet u Ligi šampiona i dva u Karling kupu.