zlatan_ibrahimovic_milanZlatan Ibrahimović: Spreman sam na zviždanje, samo će me dodatno motivisati

 

Za švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića nedeljni derbi „della Madonnina“, gradski okršaj između Intera i Milana, biće posebno emotivan.

Aktuelni napadač Milana branio je boje Intera između 2006. i 2009. godine pre transfera u Barselonu, a sada će se naći na suprotnoj strani kluba s kojim je osvojio tri naslova italijanskog šampiona.

-U tri godine provedene u Interu dosta sam osvojio, ali i propatio. Imam iz tog vremena lepe uspomene, ali to je sada sve u prošlosti, a ja gledam u budućnost – rekao je Ibrahimović za Sky Italiju.

Povezana vest:  Song: Mesi i Inijesta su "čudovišta" na terenu

-Da li će mi navijači ‘nerazzurra’ zviždati i vređati me? Neka, pozdravljam njihove zvižduke jer će me dodatno motivisati. Samo će me dodatno motivisati. Inter je sada za mene protivnička ekipa. Ja sam igrač Milana i napraviću sve da pobedimo Inter.

Objasnio je švedski reprezentativac i razloge napuštanja Intera.

-Otišao sam iz Intera jer sam mu dao sve što sam mogao. Dostigao sam tamo svoj zenit i nisam mogao dalje od toga. Zato je bilo bolje potražiti novu motivaciju, novi adrenalin. To je razlog zašto sam otišao. Pored svega, otišao sam u jači tim.

Povezana vest:  Endi Kerol odsustvuje do dva meseca zbog povrede kolena

Što se tiče Barselone, Ibrahimović i dalje ustraje da je razlog njegovog odlaska nakon samo jedne sezone trener Pep Gvardiola s kojim nije mogao da uspostaviti komunikaciju.

-Ne znam šta se s njim dogodilo. Da znam u čemu je bio problem, rešio bih ga. Kada ne znate problem, onda je to nemoguće. U Milanu mi se vratio osmeh na lice, jer nisam bio srećan u Barseloni. U tim trenucima najvažnije je vratiti glad za igrom i sreću, a to mi je sve Milan omogućio. Zaista verujem da ova ekipa može do ‘scudetta’, a verujem da imamo i potencijal u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Zvanično odložena utakmica Zvezde i Voždovca