navijaciSP JAR, SLAVLJE PROTIV ISTORIJSKOG TRIJUMFA

Slavilo se u Beogradu, Jagodini, Čačku, Novom Sadu, Austriji…

 

Pobedu reperezentacije Srbije nad Nemačkom na svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, Jagodinci su pozdravili vožnjom automobilima okićenim državnim zastavama, sa uključenim sirenima, bacanjem petardi i skandiranjem „Srbija, Srbija“.

Na centralnom trgu, na video bimu, utakmicu je pratilo oko 200 navijača, koji su burno pozdravljali svaki uspešan potez naših reprezentativaca.

Sat pre početka utakmice na prvenstvu sveta između reperezentacija Srbije i Nemače, ulice Čačka bile su zakrčene stotinama autobila, pa je i saobraćajna policija imala pune ruke posla.

Bilo je očigledno da su mnogi ljubitelji fudbala napustili posao pre završetka radnog vremena.

Za vreme meča grad je potpuno opusteo i na ulicama nije bilo skoro nikoga, da bi po završetku utakmice počelo veliko slavlje.

Povezana vest:  Andres Injesta: Snajder zaslužuje Zlatnu loptu

Pobeda naših reprezentativaca bučno se proslavlja po kafićima i na ulicama.

Pobeda Srbije nad Nemačkom (1:0), u drugom kolu D grupe fudbalskog prvenstva sveta, prouzrokovala je erupciju oduševljenja u Beogradu, gde je odmah posle utakmice automobilskim sirenama pozdravljen veliki uspeh našeg državnog tima.

Kolone vozila kruže užim centrom grada, a grupa mladih vrlo brzo se okupila na Trgu republike, gde se tradicionalno proslavljaju pobede srpskih sportista.

„Pobeda, pobeda“, „Srbija, Srbija“ uzvikuju mnogobrojni navijači reprezentacije, okićeni državnim zastavama i nacionalnim obeležjima.

U prepunim kafićima u centru prestonice mladići i devojke burno su pozdravili pogodak Milana Jovanovića, kojim je Srbija na kraju izborila izuzetno značajnu pobedu.

Pesmom, ljubljenjem i skandiranjem daje se podrška našim najboljim fudbalerima, koji posle pobede nad Nemačkom imaju realne šanse da se probiju u osminu finala svetskog šampionata u Južnoj Africi.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica sedmog kola i tabela

Mnogobrojni Novosađani proslavili su današnju pobedu fudbalske reprezentacije Srbije nad selekcijom Nemačke u drugom kolu D grupe na svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Oduševljeni navijači, koji su utakmicu pratili na otvorenom prostoru na Štrandu, kao i u kafićima i svojim domovima, skandiranjem „Srbija, Srbija“ i ovacijama našim fudbalerima pozdravili su njihov veličanstveni trijumf.

Nakon poslednjeg zvižduka španskog sudije Undijana Maljenka, sirene automobila na novosadskim bulevarima i ulicama i skandirenje navijača pozdravili su pobedu nad velikim protivnikom.

Srbi koji žive u Beču proslavili su danas pobedu nacionalne selekcije na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoj Africi nad Nemačkom na ulicama glavnog grada Austrije.

Austrijska policija, poučena iz prošlosti, očekivala je slavlje posle ove važne utakmice i čekala je potpuno spremna u ulici Otakringerštrase.

Povezana vest:  Fudbalska federacija Meksika traži pomoć od Vlade

Naime, ovu ulicu Austrijanci, zbog velikog broja ugostiteljskih objekata čiji su vlasnici i gosti sa prostora bivše Jugoslavije, nazivaju i „Balkanštrase“.

U Otakringerštrase u prošlosti je često slavlje iz kafića preneto na ulice, kako od strane navijača srpske, hrvatske, ali u turske reprezentacije.

Kao i ranijih godina Srbi su iz kafića, nakon što je sudija označio kraj utakmice, izašli masovno na ulice, blokirajući saobraćaj.

Policija, koja je bila pod punom opremom za odbijanje demonstranata, podržana i velikim brojem specijalaca, pratila je mirno slavlje Srba nasred ulice.

Navijači srpske reprezentacije, noseći zastave i druge navijačke rekvizite, prošetali su više puta Otakringerštrase pozdravljeni auplazom gostiju mnogobrojnih kafića.

Ovo je prvo veće slavlje navijača u Austriji tokom ovog Svetskog prvenstva, pošto na takmičenju u Južnoj Africi ne igra domaća selekcija.