miroslav_kloze_crveni_kartonPOSLE POBEDE SRBIJE NA JAR

Nemački mediji: Gorak poraz protiv Srbije

 

Gorak poraz Nemaca u utakmici protiv Srbije, ocenjuje politički magazin “Špigel“ u onlajn izdanju po završetku fudbalske utakmice na Svetskom fudbalskom prvenstvu, gde je Srbija pobedila Nemačku sa 1:0.

“Crno-crvena-žuta“ (nemačke nacionalne boje) euforija Svetskog fudbalskog prvenstva je blokirana, konstatuje magazin “Fokus“, dok moćni, bulevarski “Bild’ , posle utakmice sa Srbijom, jednostavno piše – “šok“.

Povezana vest:  Srbija obezbedila baraž, za prvo mesto sa Portugalom

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Port Elizabetu selekciju Nemačke sa 1:0 u prvoj utakmici drugog kola D grupe na šampionatu sveta koji se održava u Južnoj Africi i to je donelo tugu fudbalskoj Nemačkoj, ocenjuju komentatori.

U Nemačkoj je danas bio “fudbalski dan“ u kome su uzeli učešća i najviši politički zvaničnici – šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele i ambasador Srbije u Berlinu Ivo Visković su pred početak utakmice Nemačka-Srbija, u Ministarstvu inostranih poslova u Berlinu poželeli uspeh fudbalerima i simbolično razmenili kapitenske zastave reprezentacija i dresove.

Povezana vest:  Stojković produžio ugovor sa Guangdžoom

U organizaciji nemačkog Telekoma i pod pokroviteljstvom ambasadora Viskovića i državnog ministra u Ministarstvu inostranih poslova u Berlinu Kornelije Piper je zatim odgledana utakmica Srbija-Nemačka.

Na zajedničkom gledanju utakmice u zgradi Telekoma, koji je zvanično preuzeo prenos utakmica sa Svetskog prvenstva, bili su predstavnici diplomatskog kora, zatim srpske dijaspore, privrednog, javnog i kulturnog života Nemačke, kao i brojni novinari.

Povezana vest:  Talentovani Nejmar izbegao služenje vojske