landon_donovan_sadSP JUŽNA AFRIKA

Donovan: Timskim duhom do boda

 

Fudbalski reprezentativac SAD Lendon Donovan rekao je da je njegova ekipa zahvaljujući timskoj igri uspela da nadoknadi zaostatak od dva gola na današnjoj utakmici protiv Slovenije, ali i da je razočaran zbog poništenog gola.

Selekcije SAD i Slovenije odigrale su danas nerešeno 2:2, u utakmici drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu. Slovenija je vodila sa 2:0 do poluvremena, ali su Amerikanci, ipak, uspeli da izjednače.

-Mislim da nema mnogo ekipa na turniru koje bi mogle da urade ono što smo mi danas uradili. To je timski duh, to je američki duh – rekao je Donovan.

Povezana vest:  Endi Kerol ide u Vest Hem na pozjamicu

U 86. minutu Edu je postigao treći gol za SAD, ali je sudija poništio taj pogodak zbog, navodnog, prekršaja.

-Malo sam zgađen zbog toga. Ne znam zašto su nam ukrali gol… Nisam siguran zbog čega je dosudio prekršaj. On (sudija) nije hteo da nam obrazloži odluku – rekao je Donovan.

Selektor fudbalske reprezentacije SAD Bob Bredli rekao je da je njegova ekipa borbenom igrom stigla do boda.

Povezana vest:  Kedira blizu prelaska u Juventus

-Ovaj tim zna kako kada se bori svih 90 minuta. Ovakve stvari smo radili u nekoliko navrata. Još ne znam zbog čega su nam poništili gol, to niko ne zna – rekao je Bredli.

Selektor Slovenije Matjaž Kek rekao je da njegova ekipa nije dobro igrala pod pritiskom, ali da i dalje ima dobre šanse za plasman u osminu finala.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 9. kola i tabela Premijer lige

-U drugom poluvremenu nam je pala koncentracija i Amerikanci su to iskoristili. I dalje smo ispred njih na tabeli, ali nismo dobro podneli pritisak. Ali, osvojili smo bod i u dobroj smo situaciji – rekao je Kek.

Reprezentativac Srbije Robert Koren rekao je da je sudija dobro procenio situaciju kada je poništio gol Edua.

-Video je da su neki američki igrači gurali naše fudbalere… Mislim da je Edu postigao gol posle sudijinog zvižduka – rekao je Kek.