Fudbaler Juventusa i reprezentativac Italije Leonardo Bonuči upozorio je igrače Čelsija da ne shvataju olako novog trenera Antonija Kontea, koji danas preuzima londonski klub.

-Igrači u Italiji su mu dali nadimak Kum. To znači da kad on priča, vi slušate. Radite ono što kaže i ne raspravljate se. Mada, igrači žele da ga slušaju – rekao je Bonuči za italijanske medije.

Italija je pod Konteovim vodjstvom igrala odlično na minulom Evropskom prvenstvu, na kome je pobedila dvostrukog uzastopnog šampiona Španiju, a onda na penale izgubila od Nemačke u četvrtfinalu.

Povezana vest:  Arsenal i Barselona se dogovorili o transferu Songa

Italijanski selektor danas preuzima Čelsi, samo 33 dana pre početka sezone, ali je Bonuči ocenio da će se njegov uticaj odmah osetiti.

-Niko Italiji nije davao mnogo šansi u Francuskoj, a na kraju smo ispali tek posle penala od svetskog prvaka. Konte će postići veliki uspeh u Engleskoj. Čelsi već ima dobar tim i napašće i titulu u Engleskoj i Evropu. Konte voli vodje, voli velike ličnosti, ali ne podnosi igrače koji misle da su veći od njega. On je gazda, i ako ga slušate i poštujete, videćete jednog od najboljih trenera u sportu – rekao je Bonuči.

Povezana vest:  Ronaldinjo povređen, neizvestan za klupsko SP