Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je cilj njegove ekipe da na Olimpijskim igarama u Riju osvoji najsjajnije odličje.

-Tradicija srpskog vaterpolo je takva da se ne prihvata filozofija Olimpijskih igara ‘važno je učestvovati’, već ako učestvujemo, važno je i pobediti – rekao je Savić uoči poslednjeg pripremnog vaterpolo turnira koji sutra počinje na bazenu Sportskog centra u Boru.

Povezana vest:  Savić: Hrvati i mi sa najjačim timom, pa da vidimo gde smo

-Prihvatamo ulogu favorita u Riju budući da smo evropski i svetski prvaci, ali ove Olimpijske igre će biti upamćene po tome što mnoge reprezentacije hteti da ‘Srbiji otkinu glavu’ – dodao je on.

Savić je dodao da bi najveće iznenađenje na Igrama u Riju mogla biti selekcije Brazila.

-Osim Srbije, šanse imaju i Crna Gora, Španija, Italija, Mađarska i Hrvatska, Grčka je sve jača, a nikako ne smemo potceniti SAD i Australiju – rekao je Savić.

Povezana vest:  Sovrović: Igrači normalno reagovali na ostavku Udovičića

Na humanitarnom vaterpolo turniru u Boru učestvuje osam od 12 reprezentacija koje će se takmičiti u Riju Crna Gora, Grčka, Italija, Japan, Brazil, Španija, Francuska i domaćin, Srbija.

Kapiten reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je da se nijedan sport u svetu neće imati tako jak predolimpijski događaj kao što je turnir u Boru.

On je rekao da su igrači umorni od učešća u svetskoj ligi, ali i da će u Boru u svakoj utakmici dati svoj maksimum kako bi se ispravilo sve ono što selektor bude zahtevao od igrača.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog poraženi u Mađarskoj