Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da se nada da će Žoel Matip trenirati normalno ove nedelje, uprkos tome što je obnovio povredu stopala na utakmici u Viganu. Matip je izašao sa terena zbog povrede sa bolnom grimasom na licu, ali je Klop rekao za sajt kluba da se nada da nije ništa ozbiljno.

Povezana vest:  Baraž meč Srbije i Norveške za EP 8. oktobra

-Nadam se da je samo mali problem i da nije previše ozbiljno. To je noga sa kojom je već imao problema u prošlosti. Malo ga je bolelo tokom priprema zbog intenziteta treniranja. Rekao mi je da mu se to desilo jedanput ili dvaput ranije. Mislim da će danas odmoriti i sutra nastaviti da trenira – rekao je trener Liverpula.

Povezana vest:  Aleksandar Kristić: Važna je pobeda

Klop je kazao da je pre prijateljskog meča razmišljao da li da stavi Matipa ili Dejana Lovrena u tim, sa ciljem da neko od njih odigra celu utakmicu.

-Morali smo da se odlučimo za jednog ili drugog. Odlučili smo se za Žoela, ali bilo je malo previše za njega, ali na dobar način, kao što vidite – rekao je Klop.

Povezana vest:  Trener Slobode: Nadigravaćemo se sa Partizanom

Matip je ovog leta došao iz Šalkea, i najverovatnije će početi sezonu u prvom timu, pošto je Kolo Ture otišao, a Mamadu Sako se oporavlja od povrede Ahilove tetive.