Fudbaleri Crvene zvezde danas počinju odbranu titule u Super ligi Srbije, a protivnik na početku nove sezone će im biti Napredak. Utakmica izmedju Zvezde i Napretka igra se večeras od 20.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

Crveno-beli su prethodne sezone na ubedljiv način stigli do titule šampiona Srbije i svakako će želeti da novu sezonu započnu isto tako. Izabranici Miodraga Božovića će u meč protiv Kruševljana ući dobro raspoloženi posle plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i trijumfa u dvomeču sa Valetom.

Povezana vest:  Koločini razočaran zbog propalog povratka u Argentinu

Na drugoj strani, Napredak je povratnik u najviši rang takmičenja i pokušaće da iznenadi Zvezdu, da iskoristi to što crveno-beli razmišljaju o Ligi šampiona i da popravi statistiku kada je reč o duelima sa klubom iz Ljutice Bogdana.

Naime, u prethodnih 17 okršaja u domaćim takmičenjima Crvena zvezda je ostvarila 12 pobeda i samo jedan poraz, dok su četiri utakmice završene remijem.

Za razliku od Crvene zvezde, fudbaleri Partizana u novu sezonu ulaze u potpuno drugačijem raspoloženju, posle rane i neočekivane eliminacije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. Crno-beli su sinoć, posle izvodjena jedanaesteraca, izgubili od poljskog Zaglebja i tako završili svoj put u evropskim takmičenjima već na startu kvalifikacija.

Povezana vest:  Milojević i Marić: Kup duel drugačiji od prvenstvenog

Priliku da poprave utisak izabranici Ivana Tomića imaće u nedelju, kada od 19.00 gostuju Bačkoj u Novom Sadu.

I fudbaleri Čukaričkog u novu sezonu ulaze u sličnom raspoloženju, odnosno posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evropa i poraza u dvomeču sa madjarskim Videotonom.

Ekipa s Banovog brda u prvom kolu gostuje u Nišu ekipi Radničkog, a taj duel je na programu u nedelju od 20.00. Osim utakmica u Novom Sadu i Nišu, svi ostali mečevi igraju se sutra od 20.00, a sastaju se: Metalac i Borac, Mladost i Rad, Radnik i Javor, odnosno Voždovac i Spartak.

Povezana vest:  Stojković: Plasmanom na EURO vraćam dug naciji za Katar

Meč izmedju Novog Pazara i Vojvodine je odložen zbog obaveza novosadskog kluba u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Parovi prvog kola Super lige Srbije:

Petak:

Crvena zvezda – Napredak (20.00)

Subota:

Metalac – Borac (20.00)

Mladost – Rad (20.00)

Radnik – Javor (20.00)

Voždovac – Spartak (20.00)

Nedelja:

Bačka – Partizan (19.00)

Radnički Niš – Čukarički (20.00)