Trener fudbalera Parizana Ivan Tomić rekao je da je njegova ekipa dvomeč sa Zaglebjem u kvalifikacijama za Ligu Evropa izgubila u Beogradu i dodao da svu odgovornost za eliminaciju preuzima na sebe.

-Bila je ovo jako teška i jako zahtevna utakmica, dosta drugačija od one u Beogradu. Očekivali smo da će Zaglebje, koje ima kvalitet, igrati drugačije. Igrali su dugim loptama i pravili nam dosta problema. Dosta dobro su odigrali prvih 20 minita, ali je nakon toga utakmica bila ravnopravna – rekao je Tomić novinarima u Lubinu.

Fudbaleri Partizana eliminisani su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su sinoć u Lubinu posle penala poraženi od Zaglebja. Posle dve utakmice i produžetaka nije bilo golova, a Zaglebje je na penale pobedilo sa 4:3.

Povezana vest:  FIFA: Ebola neće odložiti Svetsko klupsko prvenstvo

-Ovo je jako težak trenutak za mene, jako težak trenutak za ekipu. Na kraju su odlučili penali. Koliko je to pravedno, o tome neću da pričam… Ispostavilo se da je trebalo da dobijemo utakmicu u Beogradu i da su nas promašaji iz tog meča koštali eliminacije – rekao je Tomić.

-Zaglebje ide dalje, a nama ostaje žal za šansama koje nismo iskoristili u Beogradu – dodao je trener Partizana.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, Uhapšeni vođa navijača Ivan Bogdanov prebačen u zatvor

Tomić je istakao da su njegovi igrači dali sve od sebe.

-Svu odgovornost što se tiče eliminacije prihvatam na sebe, momci su učinili sve što su mogli – naveo je Tomić.

Poljske novinare je zanimalo da li se Tomić posle eliminacije već na startu kvalifikacija za Ligu Evropa plaši otkaza.

Povezana vest:  Ferguson: Runi bi mogao biti i bolji

-Od kad sam počeo da se bavim trenerskim poslom ništa me ne plaši. Potpuno mi je jasno šta nosi trenerski posao i potpuno mi je jasno šta znači raditi u Partizanu. U Partizanu sam proveo 11 godina što kao igrač, što kao direktor i dobro znam šta znači raditi u Partizanu – rekao je Tomić.

Protivnik Zaglebju u narednoj rundi kvalifikacija biće danska ekipa Sendejiske, a crno-beli se sada okreću početku Super lige Srbije i utakmici prvog kola domaćeg šampionata protiv Bačke.