dragan_djuric_skupstina_logo

Vermezović trener, Tumbaković i Vukotić direktori
 
Fudbalski klub Partizan imenovao je danas Vladimira Vermezovića za novog trenera, Ljubišu Tumbakovića za sportskog direktora, a Momčila Vukotića za prvog čoveka omladinske škole.
Vermezović se obavezao na trogodišnju saradnju, a na mestu trenera zameniće Avrama Granta, koji iz privatnih razloga odlazi nakon poslednjeg kola Superlige Srbije.
-Nameravali smo da bar dve godine radimo sa Grantom i da unapredimo igru. Delimično smo uspeli u tome. Igrači su na raspologanju imali vrhunskog trenera čiji ugled mogu da osporavaju samo neznalice. Pomogao nam je svojim dolaskom, ali ne tugujemo što ide – rekao je predsednik kluba Dragan Ðurić novinarima posle sastanka Upravnog odbora u sportskom centru Teleoptik.
On je istakao da je rukovodstvo kluba radilo dobro u prethodnom periodu i da će i u budućnosti stvarati dobre uslove za rad sportskom sektoru.
Ðurić je dodao da ga ne dotiču medijske spekulacije i tračevi i da „Partizan nije ničiji sto za kockanje“.
-Ljubiša Tumbaković je legenda Partizana, najtrofejni trener u istoriji kluba, on je čovek koji živi za crno-bele. Novi trener Vermezović je imao izuzetne rezultate u svom prvom mandatu u klubu i jedini je prezimeo u Evropi. Verujem da će Vukotić, najbolji igrač u istroriji kluba, unaprediti našu omaldinsku školu – obrazložio je Ðurić odluke UO.
On je dodao da će dosadašnji šef omladinske škole Nedeljko Kostić preuzeti ulogu šefa skautnig službe crno-belih.
-Trudićemo se da napravimo dobru stvar, da igrači uživaju u igri i na treninzima. Zahtevi Partizana su izuzetno veliki, želimo da zadržimo našu probirljivu publiku na stadionu. Verujem da ovaj tim uz određen pojačanja može da napravi odlične rezultate – istakao je Vremezović.
On je dodao da je Evropa velika pozornica, ali naglasio da je prioritet osvajanje titule šampiona.
Novi sportski direktor Ljubiša Tumbaković rekao je da mu je drago što se vratio u klub posle 10 godina.
-Pravo je zadovoljstvo što sam ovde, ciljevi Partizana su uvek jasni, napravićemo dugoročni plan rada i nadograditi ono što smo nasledili. Prvi zadatak je da za narednih mesec dana oforomimo ekipu – kazao je Tumbaković.
Tumbaković je 2009. godine na izborima za predsednika kluba jedini glasao za tadašnjeg Ðurićevoh protivkandidata Savu Miloševića.
Upitan kakvu saradnju očekuj sa Ðurićem, Tumbaković je rekao:
-Nisam ja bio protiv Ðurića, samo sam glasao za drugog kandidata.
Novi šef omladinske škole Momčilo Vukotić rekao je da očekuje da Partizan u budućnosti ima još više talentovanih igrača.
-Zadovoljan sam što se posle 22 godine vraćam u klub gde sam doživeo najlepše trenutke. Partizan ima izuzetnu omladinsku školu, nadam se da ćemo biti još uspešniji u narednom periodu i da ćemo napraviti dosta igrača za prvi tim – rekao je Vukotić.
Partizan nije imao sportskog direktora od smene Mladena Krstajića, a sadašnji Tumbaković je najtrofejniji trener u istoriji kluba, jer je u dva navrata predvodio „crno-bele“ i osvojio šest titula i tri Kupa.
Vukotić je rekorder Partizana po broju nastupa – odigrao je 791 utakmicu.
Vermezović u sezoni 2004/05 osovojio titulu bez poraza i došao do osmine finale tadašnjeg kupa UEFA, gde ga je eliminisao budući osvajač trofeja CSKA iz Moskve.

 

Povezana vest:  Prijava protiv predsednika Olimpijakosa