FSS_logo

FSS: Nema dodele šampionskog pehara bez navijača
 
Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da šampionski pehar fudbalerima Partizana neće biti uručen u nedelju protiv Metalca, jer će crno-beli taj meč poslednjeg kola Superlige zbog suspenzije stadiona igrati bez prisustva navijača.
-FSS poštuje odluku Disciplinske komisije naše organizacije, ali je i doneo odluku da prom prilikom neće biti svečanog uručenja pehara namenjenom prvaku naše zemlje. Ta odluka je donesena na proceni da bi svečana ceremonija bila potpuno neprimerena zbog činjenice da će tribine biti prazne – navodi se u saopštenju.
FSS smatra da je u sportskom duhu da tom svečanom trenutku prisustvuju i pristalice Partizana koje bi u suprotnom bile kažnjene zbog neadekvatnog ponašanja manje grupe.
-Na osnovu toga šampionski trofej biće dodeljen na nekoj od narednih utakmica u okviru nove sezone, a u dogovoru sa rukovodiocima Partizana biće odlučeno da li će ceremonija biti upriličena pre nekog meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili pre susreta Superlige. U tom cilju, FSS očekuje da istovetno postupe i nadležni u Zajednici klubova Superlige i da pehar Partizanu bude uručen kako je navedeno – zaključuje se u saopštenju.

 

Povezana vest:  Barselona pustila Nejmara da ide na odmor u Brazil