vladimir_veis_selektor_slovackaSP JAR, SLOVAČKA – PARAGVAJ

Počinje rasplet u F grupi

 

S obzirom da su obe utakmice prvog kola F grupe na fudbalskom šampionatu sveta u Južnoj Africi završene nerešenim rezultatom, sutrašnjim susretom Slovačke i Paragvaja u Blumfontejnu počinje rasplet.

Slovaci su u prvom kolu protiv autsajdera Novog Zelanda sve do nadoknade vremena vodili sa 1:0, ali im je slavlje pokvario Vinston Rid i tako neočekivano doneo bod reprezentaciji iz Okeanije.

Paragvaj je u duelu sa prvim favoritom u grupi, selekcijom Italije, iskoristio slabiji start „azura“ i osvojio veoma značajan bod koji mu omogućava da sa manje pritiska dočeka meč sa jedinim debitantom na Mundijalu.

Slovačkim reprezentativcima jako teško je pao neočekivani kiks na startu Svetskog prvenstva, a njihov selektor Vladimir Vajs zabranio im je da daju izjave uz obrazloženje da ne želi da „novinari uznemiruju igrače“.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 38. kola Premijer lige i tabela

-Selektor želi da se državni tim skoncentriše samo na okršaj sa Paragvajem i da naši fudbaleri do tog meča imaju apsolutni mir – prenela je portparol reprezentacije Slovačke Marijana Čizmarova.

Vajs nema problema sa povredama igrača, a u odnosu na utakmicu protiv Novog Zelanda očekuje se da iskusni Miroslav Štok, koji se oporavio od povrede, zauzme mesto u startnoj postavi umesto, u prvom meču neubeđivog, Erika Jendrišeka.

Najzvučnije ime u sadašnjem timu Paragvaja, napadač engleskog Blekburna Roke Santa Kruz, tvrdi da će duel sa Slovačkom biti mnogo otvoreniji i sa daleko više šansi za gol na obe strane nego što je to bio slučaj na utakmici protiv Italije.

Povezana vest:  Maradona želi na klupu Boke Juniors

-Ukoliko se loše postavimo na terenu, imaćemo mnogo problema sa njhovim kontranapadima. Gledali smo snimke njihovih utakmica i uočili da veoma brzo prebacuju težište igre sa svoje na protivničku polovinu – upozorio je Santa Kruz.

Vezni fudbaler južnoameričke selekcije Kristijan Riveros napomenuo je da su Paragvajci u povoljnijoj poziciji u odnosu na slovački državni tim, s obzirom da su Vajsovi izabranici neplanirano izgubili bod protiv Novog Zelanda.

-Naša prednost je što sutra možemo da igramo opuštenije. Oni su sada pod velikim pritiskom i sigurno da će imati mnogo manje slobode u igri od nas – istakao je Riveros.

Povezana vest:  Sivić saopštio spisak: Novi početak, ciljevi stari

Selektor Paragvaja Herardo Martino izvešće na teren formaciju 4-3-3 u kojoj će centralno mesto u najisturenijem redu pripasti Santa Kruzu, kome će pred protivničkim golom pomagati Nelson Valdes i Lukas Barios.

U timu Paragvaja sutra neće biti povređenog fudbalera nemačkog Volfsburga Džonatana Santane, koji je protiv Italije ušao sa klupe u igru.

Utakmica Slovačka – Paragvaj igra se sutra od 16 časova na stadionu „Fri Stejt“ u Blumfontejnu, a sudiće Erik Mejle (Sejšelska Ostrva) sa pomoćnicima Evaristom Menkuandeom (Kamun) i Bećirom Hasanijem (Tunis).

Verovatni sastavi:

Slovačka: Muha, Zabavnik, Škrtel, Đurica, Čeh, Štrba, Vajs, Štok, Hamšik, Vitek, Šestak.

Paragvaj: Viljar, Bonet, Alkaraz, Da Silva, Morel, Vera, Kaseres, Riveros, Santa Kruz, Valdes, Barios.