Srpski fudbaler Filip Đuričić rekao je danas da je Sampdorija pravi izbor za njega i da mu je čast što će igrati u Seriji A, za koju je ocenio da je jedna od najboljih na svetu.

-Srećan sam što sam konačno ovde. Mislim da je Sampdorija savršen izbor za mene. To je klub sa velikom istorijom, koji igra u jednoj od najboljih liga na svetu – rekao je Đuričić za klupsku televiziju Sampdorije.

Povezana vest:  Španski klubovi duguju 752 miliona evra poreskim vlastima

Đuričić je u petak došao u Sampdoriju na jednogodišnju pozajmicu iz portugalske Benfike, a italijanski klub će na kraju sezone imati pravo da otkupi njegov ugovor.

Ovaj 24-godišnji ofanzivni vezni fudbaler je kazao da mu se dopada što Sampdorija ima relativno mladog trenera Marka Đampaola, sa čijim je radom upoznat.

On u intervjuu nije želeo mnogo da govori o sebi. Rekao je da će pustiti navijačima da sude o njegovim igrama kada budu videli šta ume.

Povezana vest:  Kases povukao tužbu protiv Barselone

-Došao sam da pomognem timu da ostvari ciljeve predstojeće sezone. Naravno, voleo bih da igram što je više moguće, da dajem golove, asistiram, ali je rezultat ekipe u prvom planu – kazao je Đuričić i dodao da će uvek pružati maksimum na terenu.

Đuričić je profesionalnu karijeru počeo u Radničkom iz Obrenovca, odakle je otišao u Herenven, a potom u Benfiku gde se nije snašao, pa je igrao na pozajmicama u Majncu, Sautemptonu i Anderlehtu.

Povezana vest:  Čelsi ubedljiv protiv Svonsija