zoran_lakovic_gensek_FSSSP JUŽNA AFRIKA

Laković: Najvažnije je da ekipa sačuva mir

 

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković izjavio je danas da je najbitnije da srpska reprezentacija posle pobede nad Nemačkom sačuva mir i koncentriše se na predstojeću utakmicu sa Australijom.

On je izveštačima srpskih medija u Johanesburgu rekao da je to neophodno kako bi se igrači pripremilil za tu utakmicu u kojoj moraju da pobede kako bi stigli do osmine finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

-Najbitnije je da ne odemo previše gore, ali igrači su to shvatili. Planirali smo da posle jučerašnje pobede odemo na zajedničku večeru, ali smo otkazali pošto su se oni emotivno ispraznili i na počinak otišli pre ponoći – rekao je Laković.

Povezana vest:  Marković se vratio Partizan

-Oni su već dokazali da su prava grupa. Za ovih 26 dana koliko smo zajedno nije zabeležen nijedan ekces, nijedna ružna reč – dodao je generalni sekretar FSS-a.

On je naveo i da je pobeda Srbije nad Nemačkom izazvala i veliku pažnju fudbalskih funkcionera iz ostalih evropskih saveza.

-Zovu svi, čestitaju. Posebno mi je bio zanimljiv zamenik generalnog sekretara Evropske fudbalske unije, Grk Teo Teodoridis, koji mi je napisao da je sve to lepo, ali da bi trebalo da vežemo ruke našim odbrambenim igračima – rekao je Laković aludirajući na dva penala koja su Zdravko Kuzmanović i Nemanja Vidić skrivili na prve dve utakmice Mundijala.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Vilmots: Nemamo više prava na greške

Ambasador Srbije u Johanesburgu Goran Vujičić imao je priliku da vidi reakciju Nemaca na poraz.

-Gledao sam meč sa kolegom ambasadorom iz Nemačke. Ponašao se potpuno netipično za Nemca, pokazivao je emocije kao i mi. Samo što je njemu išla para na uši – kazao je Vujičić.

Dokaz da je poraz Nemcima teško pao srpski novinari primetili su i u ponašanju pojedinih nemačkih kolega.

Jedan od njih je po završetku današnje konferencije za novinare prišao tim menadžeru Srbije Aleksandru Boškoviću i pitao ga li je španski sudija Alberto Undijano bio naklonjen „orlovima“ zbog činjenice da srpski selektor Radomir Antić živi u Španiji.

Bošković nije imao komentar na to pitanje.

Imao je, ipak, dobrih vesti za srpske navijače, poput one da se kapiten Srbije Dejan Stanković oseća dobro iako je u finišu duela sa Nemačkom bilo vidljivo da ga muče grčevi.

Povezana vest:  Prosinečki: Razmišljamo samo o Jagodini

Srpski fudbaleri danas su imali laganiji trening oporavka, mada ih je selektor Radomir Antić kasnije podelio u dve ekipe koje su igrale fudbal na skraćenom terenu. Primljeni gol kažnjavao se sklekovima, koji su u jednom trenutku dozlogrdili Milanu Jovanoviću, strelcu jedinog gola u pobedi nad Nemačkom.

Jovanović je na pošalice saigrača koji su mu govorili da treba da se pokaže odgovorio rekavši: -Ja sam se juče dokazao.

Antić je po završetku konferencije otišao u Rustenberg kako bi gledao duel sledećeg srpskog rivala Australija sa ekipom Gane.