veselin_vukovic_selektor_rukometKomentari selektora Vukovića i igrača Rnića, Vujina i Šešuma posle meča sa Češkom

 

 

Rukometaši Srbije izborili su plasman na Svetsko prvenstvo u Švedskoj,  posle druge utakmice baraža protiv selekcije Češke. Iako su poraženi u Plzenu 22:25 (10:11), izabranici Veselina Vukovića biće učesnici svetske smotre rukometa u januaru 2011. godine, jer su u prvom duelu u Nišu bili bolji od Čeha 27:23.

 

Selektor Srbije, Veselin Vuković je posle utakmice rekao: – Bio je ovo težak meć za oba tima sa dva različita poluvremena. Odigrali smo odbranu jako dobro. Iako, smo imali malih padova u igri, ipak smo uspeli da ostvarimo plasman na Svetsko prvensto. Mnogo sam srećan i čestitao bih momcima na dobroj igri.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Španci sa Slovencima u polufinalu

 

Selektor Češke, Martin Liptak je takođe prokometarisao meč: – Čestitam Srbiji plasman na SP. Ipak, je presudan bio duel u Nišu. Mi danas nismo odigrali kako teba. Nama preostaje da se okrenemo novim kvalifikacija za Evropski šampionat u Beogradu 2012. godine.

 

– Bila je ovo jako teška utakmica. Znali smo šta nas čeka u Češkoj, paklenih 60 minuta. Iako, smo bili oslabljeni ne igranjem Ilića i Stanića uspeli smo da se plasiramo na Svetko prvensto – izjavi je posle utakmice Momir Rnić.

Povezana vest:  Bošković: Zaslužili smo kritike

 

Junak današnjedg duela Marko Vujin, takođe je prokomentarisao rezultat u uspeh reprezentacije Srbije:

– Jako teška utakmica. Mislim da smo napravili sve stvari što smo se dogovorili pre utakmice. Češka je jako dobra ekipa, disciplinovana, koja je to pokazala na prošlom EP u Austriji. Mislim da je ovo pravi pomak za srpski rukomet. Idemo u Švedsku, a posle toga dolazi Beograd,  gde se možemo nadati velikom rezultatu.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO, Srbija u A grupi šampionata sveta u Južnoj Koreji

 

– Opet posle Čeha i opet prolaz u poslednoj sekundi. Drago mi je što smo pobedili. Bila je jako teška utakmica, mogli su i Česi da prodju. Kada smo ušli u poslednji minut sa jednim golom razlike, domaćin nije imao šanse da stigne. Ovo je veliki uspeh, s obzirom da smo u Austriji ostvarili slab rezultat. Igrali smo oslabljeni, ali nas je neka energija nosila, a i svi smo verovali tokom svih 120 minuta da možemo da prođemo – izjavio je Žarko Šešum, reprezentativac Srbije.