Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Ðerona danas je zvanično predstavljen javnosti u beogradskom hotelu In.

Ðerona je na selektorskoj poziciji zamenio Nenada Peruničića, a novu ulogu shvata kao veliki izazov u svojoj karijeri.

„Zadovoljstvo je što sam danas ovde u Beogradu. Drago mi je što ulazim u ovoj projekat. Znam da je danas važan dan za srpski narod, Vidovdan, možda je to dobar znak i dobar dan da krenemo u sve ovo. Veliki izazov je pred nama, postavljamo konture našeg rada. Krećemo  da razmišljamo o kvalifikacijama za EP 2022. godine. Zahvaljujem se savezu na ukazanom poverenju“, rekao je Ðerona na konferenciji za medije.

Povezana vest:  Matić: Utakmice protiv Slovačke priprema za Češku

Ðerona je objasnio i koji je to faktor uticao da preuzme srpsku reprezentaciju.

„Ovo je veliki izazov za mene. Mnogi treneri bi bili srećni kada bi imali ovakvu šansu da rade sa vrhunskim igračima kakve Srbija ima. Svi znamo da je rukomet u Srbiji istorijski veoma bitan, da je ovo reprezentacaija sa velikom tradicijom i rezultatima. Uvek sam imao odličan odnos sa srpskim igračima sa kojima sam sarađivao. Znam kako igraju, kakav im je mentalitet. Kada sam pre dve godne dobio poziv da pricamo na temu reprezentacije, tada to nije moglo da se realizuje, ali uvek sam bio spreman za ovakav izazov“, rekao je Ðerona.

Povezana vest:  Vranješ skratio spisak igrača za Rusiju i BiH

Španski stručnjak istakao je da je pored igrača, razgovarao sam mnogim ljudima iz sveta rukometa, jer mu je kako kaže, potrebno da razmenjuje iskustva.

„Pričao sa Nnenadom Perunicićem, Dejanom Perićem, Darkom Stanićem, koji je bio moj igrač. Razgovarao sam sa igračima koji su bili deo reprezentacije an EP 2020, ali sa onima koji nisu. Kada uđete u neki posao, osnova je da uradite dobru analizu kako bi mogao da formulišem način rada“, rekao je Ðerona i dodao je da je rizično okupljati reprezentaciju u ovom trenutku i da će se za sve te aktivnosti čekati do oktobra.

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Rukometaši Srbije večeras jure drugu pobedu na EP

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images