veselin_vukovic_kovilovo

Vuković: Četvrtfinale na OI je dovoljna nagrada

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je danas da bi prolaz u četvrtfinale predstojećih Olimpijskih igara u Londonu bio „dovoljna nagrada“ za sve što je njegova ekipa uradila do sada.

-U grupi su polufinalisti Evropskog prvenstva iz Beograda, a tu su i Mađari, kojima se vratio Laslo Nađ. Mi smo debitanti na Igrama, a mnogo sportista propadne jer budu impresionirani celim događajem.

Nije svejedno kada doručkujete pored jednog Juseina Bolta – rekao je Vuković novinarima u beogradskom hotelu „M“ na okupljanju reprezentacije za početak priprema.

Povezana vest:  Srpski rukometaši u kvalifikacijama za EP u grupi sa Hrvatskom, Švajcarskom i Belgijom

-Za nas bi prolaz u četvrtfinale bila dovoljna nagrada za sve što smo uradili do sada – dodao je Vuković.

Srbija će se na Olimpijskim igrama takmičiti u Grupi B sa Hrvatskom, Španijom, Mađarskom, Danskom i Južnom Korejom. Stručni štab i igrači danas su otputovali na Kopaonik, gde će boraviti u hotelu „Anđela“, umesto u „Grandu“, koji je nedavno izgoreo.

-Izgoreo nam je hotel, ali ćemo u novom imati takođe dobre uslove. Sledi nam teških 12 dana fizičkih priprema, a potom krećemo sa trening utakmicama – rekao je Vuković.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Vuković: Moramo još više da radimo!

U sklopu priprema rukometaši Srbije će 14. jula igrati prijateljski meč sa Tunisom u Smederevu, a 17. sa Mađarskom u Kanjiži. Vicešampioni Evrope će potom putovati u Švedsku na turnir Skandinavija kup, koji će se igrati 19. i 20. jula. Poslednju proveru pred Olimpijske igre imaće 26. jula u Londonu, protiv domaćina Igara, Velike Britanije.

-Ima mnogo da se radi, ali svi su orni, spremni i motivisani. Nadam se da će svi zdravi dočekati skraćivanje spiska. Igrači su svesni da će neko morati da otpadne sa liste putnika – istakao je Vuković.

Povezana vest:  Brković: Ne želimo da stanemo

Selektor je naknado među reprezentativce pozvao golmana Slavišu Đukanovića, koji brani za francuski San Rafaelo.

-On dobro brani već godinama i pozvao sam ga da bismo pojačali konkurenciju za mesto na golu – dodao je Vuković.

Rukometni turnir na Olimpijskim igrama održaće se od 28. jula do 12. avgusta.