Takeshi_Okada_slektor_japanSP JUŽNA AFRIKA

Japanskom selektoru žao navijača

 

Selektor Japana Takeši Okada izjavio je danas, posle poraza od ekipe Holandije u drugom kolu Grupe E, da mu je žao navijača svoje reprezentacije ali da njegovi fudbaleri nisu mogli da pobede, iako su dali sve od sebe.

-Naši igrači su učinili sve što su mogli, ali nisu mogli da pobede Holandiju. Žao mi je navijača – rekao je Okada.

Povezana vest:  Spajić: Sudija mi se izvinio za nepostojeći penal

Jedini strelac na utakmici, Holanđanin Vesli Snajder, rekao je da je pobeda za njegovu ekipa stigla tek kada su igrači „dodali gas“ u drugom poluvremenu.

-Dodali smo gas u drugom poluvremenu i postigli gol. Ovo je utakmica u kojoj smo, možda, mogli da postignemo dva ili tri gola, ali pobedili smo i to je važno – rekao je Snajder.

Povezana vest:  Andrea Pirlo: Nismo dugo okusili pobedu i zato je ova bila važna

Selektor Holandije Bart van Marvijk je ocenio da mediji ne treba da se koncentrišu na igru, već na činjenicu da je Holandija pobedila.

-Uveravam vas da smo zaista želeli da pobedimo. Ako to uspemo da uradimo uz dobru igru, onda odlično. Ali potrebno je da ekipa pobeđuje i kada igra lošije – rekao je Marvijk.

On je ocenio da je današnji meč pokazao da nema više lakih utakmica i kao primer naveo rezultate koje su ostvarile ekipe Francuske, koja je izgubila od Meksika sa 2:0, i Nemačke, koja je izgubila od Srbije sa 1:0.

Povezana vest:  Advokat na kraju sezone odlučuje o ostanku u Sanderlendu

U prvom kolu ekipa Holandije pobedila je sa 2:0 Dansku, dok je Japan savladao Kamerun sa 1:0. Večeras igraju Danska i Kamerun, a u narednom, trećem kolu Grupe E, sastaju se Danska i Japan i Kamerun i Holandija.