harry-kewellSP JUŽNA AFRIKA
Kjuel: Roseti mi je ubio Mundijal!
Australijski reprezentativac Hari Kjuelogorčen je zbog crvenog kartona koga mu je u današnjwm meču 2. kola D grupe na SP protiv Gane pokazao italijanski sudija Roberto Roseti.
Nakon poraza od Nemačke (4:0), Australijanci su jako dobro počeli svoj drugi nastup protiv Gane, poveli su u 11. minuti golom Breta Holmana. Ali, u 24. minutu dogodio se ključni trenutak utakmice. Sa ivice kaznenog prostora šutirao je Džonatan Mensah, ali je loptu na gol-liniji gornjim delom ruke zaustavio Hari Kjuel. Roberto Roseti dosudio je penal i pokazao Kjuelu crveni karton. Izvođač s bele-točke za Ganu je bio napadač Rena Asamoa Gijan.
Tih 1:1 ostalo je do kraja, iako su, zapravo, Australijanci imali čak i bolje prilike za pobedu, premda su 65 minuta igrali s čovekom manje.
Hari Kjuel, krilni napadač Galatasareja, kome je ovo bila prva utakmica od april, insistirao je u prepiranju s Rosetijem da italijanski sudija pogleda na veliki ekran na stadionu, te preispita svoju odluku.
-Mislim da je čak i pogledao na ekran. Ali, znate kako je, on je sudija, neće valjda njemu tamo neki igrač govoriti šta da radi. Roseti je u toj situaciji bio sudijaa, porotnik i krvnik! Uništen sam, frajer mi je ubio Svetsko prvenstvo – orogčeno i besno je posle utakmice izjavio Kjuel.
-U redu, lopta je možda i udarila u moju ruku, ali to sasvim sigurno nije bila moja namera! Pa nisam imao gde da pomerim ruku u toj situaciji. Nisam namerno igrao rukom, sigurno nisam! Trudio sam se loptu da odbijem prsima, ali sudija je presudio igranje rukom, penal i crveni karton. On je verovatno jedini na stadionu koji je to tako vidio – dodao je Kjuel.
Nakon isključenja, Kjuela su otpratili u svlačionicu, u kojoj je odgledao ostatak utakmice u društvu obezbeđenja.
-Baš nismo imali sreće, mogli smo i da pobedimo. Smatram da smo i s čovekom manje imali bolje šanse do kraja utakmice – zaključio je Kjuel, koji se verovatno već oprostio od Svetskog prvenstva.
Naime, sledi mu automatska suspenzija od jedne utakmice, a Australija može dalje samo ako u 3. kolu pobedi Srbiju, a Gana pritom pobedi Njemačku. Malo verovatno. U slučaju bilo kog drugog ishoda osim pobede Gane na utakmici s Nemačkom, „kengurima“ bi za prolaz u osminu finala trebala vrlo uverljiva pobeda protiv Srbije, a sudeći po atmosferi u našem timu tako nešto je  gotovo neverovatno.
Povezana vest:  Uhapšen saučesnik u ranjavanju paragvajskog fudbalera