nicklas_bendtner_danskaSP JUŽNA AFRIKA

Danska preokretom do pobede nad Kamerunom

 

Fudbalska reprezentacija Danske pobedila je danas Kamerun sa 2:1 u drugom kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Golove za Dansku postigli su Niklas Bendtner u 33. i Denis Romedal u 61. minutu. Strelac za Kamerun bio je Samjuel Eto u 10. minutu.

Ovo je Danskoj bila prva pobeda, a Kamerunu drugi poraz, tako da više nema šanse da se plasira u drugu fazu takmičenja. U trećem kolu sastaju se Danska – Japan i Kamerun – Holandija.

Danska je do pobede došla posle preokreta, a njegov tvorac bio je Romedal, koji je namestio prvi i postigao drugi gol.

Povezana vest:  Fudbaleri Luksemburga se otrovali hranom, meč kvalifikacija za EP upitan

Kamerun je, međutim, bolje počeo utakmicu. Prvi put je zapretio već u prvom minutu i onda nastavio da napada. Već u 10. minutu iskoristio je zabunu u odbrani Danske, kada je Kristijan Poulsen pogrešno uputio pas ka ivici šesnaesterca, a Ahil Emana je uzeo tu loptu i u šenaestercu poslužio Etoa, koji je lako savladao Tomasa Sorensena.

Emana je tri minuta kasnije pokušao da postigne gol šutem iz daljine, ali je lopta prošla pored gola.

Danska je tada počela da se oslobađa, a Jesper Gronkjer je u 17. minutu zabeležio prvu šansu za svoju ekipu. On je sa oko 18 metara šutirao, ali je pogodio odbrambene igrače Kameruna.

Povezana vest:  Ren preskočio Lil na tabeli

U 33. minutu evropska selekcija je izjednačila. Romedal je istrčao po desnom krilu i pokupio jednu dugačku loptu, ušao u šesnaesterac i dodao do Bendtnera, koji je lako doneo izjednačenje svom timu.

Rivali su tada zaigrali otvoreno i napadački i zabeležili su još po jednu dobru šansu do kraja prvog poluvremena, i to obe u istom minutu.

Prvo je u 42. minutu Jon Dal Tomason šutirao, da bi iz kontranapada Eto pogodio stativu.

Slična situacija, ali sa malo drugačijim ishodom bila je u drugom poluvremenu. Pjer Vebo je u 61. minutu imao dobar pokušaj ka golu, a u istom minutu, Romedal je ponovo prošao po desnoj strani, predriblao Žana Makuna, ušao u šesnaesterac i lepim šutem savladao Hamidua Sulejmanua.

Povezana vest:  Bajković: Prerano smo počeli da slavimo u Bordou

Obe ekipe imale su nekoliko prilika i poluprilika, a najbolju je propustio Tomason za Dansku u 71. minutu, kada je izašao sam pred Sulejmanua i sa 11 metara šutirao pravo u njega.

Kamerun: Sulejmanu; Mbija, Nkulu, Basong (Idrisu, 73), Asu-Ekoto, Žeremi; Song, Enoh (Makun, 46); Emana, Vebo (Abubakar, 79), Eto.

Danska: Sorensen; Jakobsen, Kjer, Ager, S. Poulsen; K. Poulsen, Jorgensen (Jensen, 46); Romedal, Tomason (J. Poulsen, 86), Gronkjer (Kalenberg, 67), Bendtner.