Sportski direktor Partizana Ivica Iliev kazao je da je sadašnji trenutak „izuzetno neprijatan i težak“, kao i da niko nije očekivao da će rezultati na početku sezone biti „nedostojni“ kluba, i da će trener Ivan Tomić otići.

-Izuzetno neprijatan i težak trenutak za nas. Niko u klubu nije razmišljao na ovaj način o ovom problemu, pre svega zato što smo svi i dalje, počev od mene, bili ubedjeni da smo napravili dobar posao, i da smo stvorili tim ljudi koji je spreman da donese Partizanu odgovarajuće rezultate. Nažalost, veoma brzo smo udarili u zid i sada je trenutak da se promešaju karte i krene u nekom drugom pravcu – rekao je Iliev u snimljenoj izjavi dostavljenoj medijima.

Partizan je u prve tri takmičarske utakmice zabeležio tri remija i poraz, a iz Evrope je eliminisan već na početku sezone. Crno-beli su u nedelju u Kruševcu poraženi od Napretka, posle čega je Tomić otišao.

Povezana vest:  Frančesko Toldo prekida karijeru

-Izuzetno sam tužan i nažalost to je tako. Jedan divan čovek i strateg i neko ko je izuzetno predan svom poslu, ko je imao divnu viziju Partizana, ko je bio igrač i sportski direktor i do danas trener. Dao je svu svoju energiju za svoj Partizan. U zajedničkoj analizi je teško naći odgovore šta nije valjalo. Hvala na divnoj saradnji i želim mu sve najbolje u daljoj karijeri – rekao je Iliev.

On je naglasio da je Tomić želeo da ode.

-Mi smo izašli u susret njegovoj želji, prihvatili smo njegov apel da ne bude trener Partizana, a i apel naših navijača, kojima bih se ovom prilikom i izvinio za rezultate koji nisu dostojni Partizana, i zahvalio ponizno. Pokazali su veliku ljubav prema klubu, zajedništvo, osetili su težak momenat i nisu se obrušili na naše igrače posle ovakvih poražavajućih rezultata – rekao je Iliev.

Povezana vest:  Partizan slavio u Ivanjici, Voždovac deklasirao Radnički

Mediji su još sinoć počeli da nagadjaju ko će biti novi trener, ali je sportski direktor Partizana kazao da će se to znati za dan-dva.

-Što se tiče promocije novog trenera, mislim da je rano da se priča o tome, ali je i bitno da se to što pre završi. Imamo problem vremena, ali ne želimo da se zalećemo. Radimo na tome da pogodimo sa novim trenerom, da nam se poklope ideje sa novim trenerom budućnosti i i sadašnjosti Partizana. U dan-dva ćemo imati novosti za javnost – rekao je Iliev.

On je kazao da se u klubu nastavlja rad.

Povezana vest:  28. KOLO NEMAČKE LIGE, Frajburgu bod protiv Hofenhajma

-Sutra je novi dan. Moramo da nastavimo da radimo, da se borimo, da verujemo. Najlakše je otići, odustati. Imamo obavezu da damo sve što je u našoj moći da izadjemo iz ove situacije. Ubedjen sam da je sve tu, ali i kada sve izgleda lepo, postoji neki razlog zašto je sve loše. Dajemo sve od sebe da nadjemo taj razlog i verujem da ćemo ga ubuduće otkloniti – kazao je on.

-Potrebna nam je svima jedna doza šoka. Uvek promene donesu nešto novo, u startu nešto dobro. Ja mogu samo da se nadam da će promena biti dobra ne samo za kratak period, nego dugoročno gledano – dodao je Ivica Iliev.