Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da se njegova ekipa godinu dana borila da igra utakmicu kakva je sutrašnja sa Ludogorecom i da mu se ne dopada velika euforija koja se stvorila pred taj duel.

-Godinu dana smo se borili da dodjemo u situaciju da igramo jednu ovakvu utakmicu. Veliko je zadovoljstvo što su igrači doveli klub do ovog momenta, da pobedom obezbedimo Ligu Evropa, a možda se i nadamo nečem višem. Igraćemo na pobedu, a do nje se može doći na razne načine. Nije bitno kako, bitno je samo da izvučemo dobar rezultat koji nas vodi dalje – rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Zvezda će u utorak dočekati Ludogorec u Beogradu, u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prva utakmica u Bugarskoj završena je nerešeno 2:2.

Ako pobedi, Zvezda će se plasirati u baraž za Ligu šampiona, posle kog će biti siguran učesnik grupne faze bar Lige Evropa.

Povezana vest:  Kamerman u bolnici posle sudara sa Bekom

-Nadam se da ćemo imati više snage i sreće i da ćemo se plasirati u Ligu Evropa. Pošto vidim da su svi uzdrhtani, ne bih ovu utakmicu proglašavao utakmicama decenije ili stoleća. Ovo je utakmica koja može mnogo da nam donese, a klub ne može da prestane da funkcioniše ako ne daj Bože ne pobedimo – kazao je Božović.

On je naveo da nema problema sa povredjenim igračima, kao i da nema dilemu oko sastava koji će igrati protiv Ludogoreca.

Govoreći o prvoj utakmici prošle nedelje u Razgradu, Božović je rekao da je rezultat bio „u najmanju ruku realan“.

-Činjenica je da je Ludogorec bio bolji u prvom poluvremenu, imao je inicijativu, ali ne stopostotne situacije. Dali su gol, a mi smo bili bolji u drugom poluvremenu i kod 2:1 imali par kontranapada gde je moralo bolje. Da smo dali treći gol, doveli bismo ih u veoma nezgodnu situaciju. Rezultat 2:2 je bio u najmanju ruku realan – rekao je Božović.

Trener crveno-belih je kazao da njegovi fudbaleri nisu vežbali penale.

Povezana vest:  Čukarički ubedljiv protiv Ordabasija u kvalifikacijama za Ligu Evropa

-Penali se nikada ne vežbaju. Oni se šutiraju glavom, a ne nogom. Nadam se da ih nećemo šutirati – dodao je.

Kako je rekao, ne svidja mu se atmosfera koja se stvara pred utakmicu.

-Jednostavno, srećan sam što smo došli u ovakvu situaciju. Nadam se da neće biti nervoze. Atmosfera je takva kao da će da bude smak sveta – rekao je trener Zvezde.

On je istakao da ne oseća pritisak, ali da pritiska ima kod igrača.

-Oni osećaju to. Publika može da bude 12. igrač kao što je uvek bila i da nam pomogne da prodjemo dalje – rekao je Božović.

Prema njegovim rečima, Ludogorec nema čime da ga iznenadi, kao i to da misli da ne misli da on može da iznenadi trenera bugarskog kluba Georgija Dermendžijeva.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Reprezentativci Francuske ponovo treniraju

Kad je reč o stanju terena, Božović je naveo da loša podloga više odgovara Zvezdi nego Ludogorecu.

-Njihov teren je mnogo brži od ovog, a mi smo na naš navikli. Sigurno je da im neće biti prijatno – kazao je Božović.

Božović je govorio i o broju stranaca u ekipi, odnosno zašto nema mnogo igrača iz Zvezdine škole u timu.

-Kada se napravi bilo kakav uspeh, odmah se javljaju oni koji su zavidni. Žao mi je što nema Zvezdine dece koliko bi trebalo. U svetu nije moguće da samo sa decom kluba postižete rezultate. Veoma je teško napraviti takvih 11 igrača. Stranci su nam mnogo pomogli. Napravili smo nešto, treba da radimo još i normalno je da treba uzimati strane igrače koji donose kvalitet – rekao je Božović.

Utakmica će se igrati sutra od 20.30 na stadionu „Rajko Mitić“.