rejmond_domenek_trener_francuskeDomenek podržava odluku da Anelka bude udaljen

 

Francuski selektor Remon Domenek branio je danas odluku da se Nikola Anelka pošalje kući sa Svetskog prvenstva, pošto fudbaler nije hteo da se izvini zbog svađe sa trenerom. Anelka je u subotu poslat kući, samo nekoliko sati pošto je sportski dnevnik Ekip (L’Equipe) otkrio kako je napadač psovao selektora.

-Pružio sam mu šansu da dođe da porazgovaramo i da se izvni. On to nije želeo i zato podržavam odluku Fudbalskog saveza (FFF), kada je sve to izašlo u javnost – rekao je Domenek.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati 14. kola i tabela Bundeslige

Selektor je rekao da se ne ljuti na Anelku, ali da FFF nije imao izbora osim da udalji napadača iz tima kada su vest postala javna.

-U tom smislu, na neki način, kazaću da je odluka Saveza ispravna. Anelka je reagovao na način koji možda nije baš najbolji, ali koji je deo njegovog karaktera – rekao je Domenek.

Povezana vest:  Zvezda sigurna u Lučanima, Čukarički u Milanovcu

Trener Francuske okrivio je Ekip zato što je otkrio detalje sukoba u svlačionici na tako grub način, kada je na naslovnoj strani objavio psovke. Odnosi lista i selektora pogoršavali su se tokom ovog Mundijala.

Nije to bio sukob. Momak je seo, sam u svom ćošku i mrmljao tako neke stvari. To je nevažno, a postalo je važno zato što je izašlo na naslovnoj strani novena – rekao je Domenek.

Neki su razumeli Anelku, dok su drugi okrivili Domenekov nedostatak sposobnosti da vodi tim.

Povezana vest:  Matić: Ne zanimaju nas rivali

Nekadašnji selektor Francuske, a sada tehnički direktor FFF, Žerar Ulije, rekao je da je nemoguće sarađivati sa Domenekom i njegovim bliskim saradnicima.

-Radi samostalno, autokratski do te mere da selektor mladih nije ni znao sastav za Svetsko prvenstvo. Uradili su šta su uradili u svom ćošku. Malo me je šokiralo, ali sada moraju da se suoče sa tim – rekao je Ulije.