Xavi Hernandez of SpainSP JUŽNA AFRIKA

 

Španija sutra protiv Hondurasa bez prava na grešku

 

Nakon startnog poraza od Švajcarske reprezentacija Španije sutra u Johanezburgu nema pravo na grešku u meču drugog kola grupe H fudbalskog šampionata sveta protiv Hondurasa.

Razlika u kvalitetu između aktuelnog prvaka Evrope i po mnogima jednog od najvećih favorita za osvajanje „zlatne boginje“ i ekipe koja igra prvi put nakon 28 godina na Mundijalu je ogromna, a neočekivani startni poraz „crvene furije“ od Švajcarske (1:0) čini da niko u ekipi Visentea Del Boskea ne sme ni da pomisli na bilo šta osim trijumfa.

Honduras je jedna od reprezentacija koje su najmanje pokazale na startu takmičenja. Izabranici kolumbijskog stručnjaka Rejnalda Ruede izgubili su minimalno od selekcije Čilea, ali su prema prikazanom na terenu zaslužili ubedljiviji poraz.

Povezana vest:  Čelsi: Vilijan je naš, još samo radna dozvola

U španskom državnom timu ističu da im je poraz od Švajcaraca koristio da sagledaju nedostatke u igri i da shvate da neće biti lakih mečeva na Mundijalu.

-Uočili smo da će svaki naš protivnik biti maksimalno motivisan i da nas očekuje težak put do uspeha – izjavio je odrambeni igrač madridskog Reala Raul Albiol.

On je podsetio da su se u dosadašnjem toku šampionata favoriti prilično namučili da bi stigli do planiranih bodova i dodao da nisu uvek kvalitetniji timovi trijufomvali.

-Srbija je pobedila Nemačku, a Meksiko Francusku, dok je Alžir uspeo da sačuva gol protiv Engelske – naveo je Albiol primere iznenađenja na Mundijalu u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Arsenal pobedio Junajted, Liverpul ubedljiv

Pouzdani defanzivac pokušao je da ohrabri saigrače porukom da su se u istoriji šampinata sveta dešavale situacije u kojima su timovi gubili prve utakmice, a kasnije osvajali pobednički pehar.

Selektor Del Boske verovatno će protiv Hondurasa na teren izvesti formaciju 4-4-2, u kojoj će napadački tandem činiti najbolji strelac šampionat Evrope 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj David Vilja i oporavljeni Fernando Tores.

Reprezentacija Hondurasa će se Špancima suprotstaviti defanzivnom taktikom, iako bi poraz ekipi iz Latinske Amerike praktično značio oproštaj od Mundijala.

-Poraz Španije od Švajcarske u prvom kolu za mene nije slučajan. Na sličan nacin naš sutrašnji rival izgubio je sa 2:0 od selekcije SAD prošle godine u polufinalu Kupa konfederacija. Očigledno je da postoji način da se pobedi Španija – rekao je Rueda za koga je „crvena furija“ trenutno „najkvalitetnija ekipa na svetu“.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan dočekuje Kragujevčane, Zvezda u Kruševcu

On je poručio da će se njegovi izabranici suprotstaviti španskim asovima „kolektivnom igrom i žestokom borbom tokom svih 90 minuta“.

Utakmica Španija – Honduras igra se sutra od 20.30 časova na stadionu „Elis Park“ u Johanezburgu, a sudiće Juiči Nišimura (Japan) sa pomoćnicima Toru Sagara (Japan) i Jeong Haje Sang (Južna Koreja).

Verovatni sastavi:

Španija: Kasiljas, Serhio Ramos, Pike, Pujol, Kapdevila, David Silva, Ćabi Alonso, Ćavi, Inijesta, Fernando Tores, David Vilja.

Honduras: Valjadares, Mendoza, Čaves, Figeroa, Izakire, Alvares, Palasios, Gevara, Espinoza, Pavon, Njunjes.