rad-tre-penne2

Stojić: Nije sudija rešio utakmicu u Volosu

 

Finansijer Rada Ranko Stojić rekao je da je zadovoljan nastupom ekipe u utakmici protiv Olimpijakosa u Volosu, u Grčkoj, i ocenio da sudija nije rešio utakmicu jer je njegov tim ipak postigao samo jedan gol u dve utakmice.

Rad je ispao u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa pošto je odigrao 1:1 u Volosu u četvrtak, a u prvom meču je izgubio 1:0. Beogradski tim je primio gol iz penala, a poništen mu je jedan regularan.

-Vrlo sam zadovoljan, naravno. Svi koji su videli meč, čak i ljudi iz njihove uprave, rekli su da je Rad ostavio izvanredan utisak, što je veliko zadovoljstvo i kompliment. Sudija jeste svirao na našu štetu, ali ne mislim da je rešio utakmicu. Realno, malo je dati jedan gol u dve utakmice – rekao je Stojić.

Povezana vest:  Stojić: Bili smo bolji, zaslužena pobeda nad Radom

-Pohvaliću igrače, svi su bili dobri, čak će i dobiti malu premiju – dodao je on.

Pobeda nad Tre Peneom u prvom kolu i dvomeč sa Olimpijakosom za Stojića predstavljaju veliko iskustvo, pošto je Rad poslednji put igrao u Evropi pre 22 godine.

-Ovo je prevashodno veliko iskustvo za nas. Nadam se da ćemo to iskustvo da ponovimo i da budemo još bolji sledeće godine. Svi smo malo grešili, čak i ja koji vodim klub sam napravio par grešaka, jer nisam popunio tim sa jednim-dvojicom igrača za evropske utakmice…Svi smo ljuti zbog sudije, gol je bio čist kao suza i ko zna kako bi se odvijala situacija…Treba gledati pozitivno, idemo dalje – kazao je finansijer tima sa Banjice.

Povezana vest:  UEFA FUTSAL EURO 2016, Srbija bez bronze na Evropskom prvenstvu

Rad je igrao bez petorice prvotimaca u četvrtak. „Građevinari“ su prošlu sezonnu završili na četvrtom mestu, a Stojić veruje da bi taj tim prošao u grupnu fazu takmičenja da je ostao na okupu. Zadržavanje ekipe je, međutim, nemoguća misija za Stojića.

-Jednostavno je nemoguće zadržati celu ekipu na okupu godinu dana. Nemoguće je jer sam ja sam. Nemoguće je i Partizanu i Crvenoj zvezdi, koji imaju sponzore i državu koja im često uvlači neke sponzore. Od kada sam ja ovde mi nismo imali nijednog jedinog sponzorčića. Naš koncept je da više radimo i da imamo 17-18 igrača, pa ako prodamo jednog ili dvojicu da se to ne oseti – rekao je Stojić.

Povezana vest:  Mladi fudbaleri iz 24 zemlje Evrope i Azije se družili na Trećem međunarodnom dečijem Forumu projekta "Fudbal za prijateljstvo"