antic_i_jovanovic_srb_nemSP JUŽNA AFRIKA

Antić: moramo da se pazimo parnih kartona

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je da u utakmici trećeg kola D grupe protiv Australije u Nelspruitu 23. juna njegovi izabranici moraju da se paze parnih žutih kartona, koji bi slovili suspenziju za eventualni meč osmine finala.

Nikola Žigić i Zdravko Kuzmanović dobili su na prethodnim utakmicama žute kartone, kao i kompletna obrambena linija srpskog državnog tima, pa je velika verovatnoća da „orlovi“, ukoliko se domognu druge faze takmičenja u Južnoj Africi, meč u kome će se odlučitivati o plasmanu među osam najboljih reprezentacija na svetu odigraju nekompletni.

-Šestorici igrača preti pauza ukoliko dobiju javnu opomenu u poslednjem kolu. Razmišljamo o tome kako to da sprečimo, a u poslednjem trenutku donećemo odluku o sastavu tima za utakmicu sa Australijom – rekao je Antić.

On je podsetio da je utakmica sa „kengurima“ odlučujuća za Srbiju, kojoj su potrebna tri boda da bi sigurno obezbedila plasmana u osminu finala i dodao da je, takođe, jako bitno u kom će sastavu naša reprezentacija moći da odigra meč za prolazak u četvrifnale, ukoliko se dotle stigne.

Povezana vest:  Manćini: Baloteli će ostati u Mančester sitiju

Govoreći o narednom rivalu na šampionatu, Antić je ocenio da se radi o „takmičaraskoj ekipi“ i da je za naš državni tim „jako dobro“ što se na teren vraća Aleksandar Luković, koji je u porazu protiv Gane (1:0) dobio crveni karton.

Srpski selektor je najavio da će Luković zameniti Nevena Subotića u startnoj postavi, što praktično znači da parnih kartona treba da se čuvaju Nemanja Vidić, Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

Antić je naveo da je gledao jučerašnju utakmicu Australija – Gana (1:1) i naglasio da ga je „posebno impresionirala igra našeg sledećeg protivnika u situaciji kada je više od sat vremena bio sa igračem manje na terenu“.

Australija je protiv „crnih zvezda“ povela golom Breta Holmena, ali je Hari Kjuel kasnije igrao rukom u šesnastercu i skrivio penal čiji je realizator, kao i u prvom kolu protiv Srbije, bio Asamoa Gijan.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, GRUPA E, Fudbalski savez Danske osnovan 1889.

Rezultat tog meča najviše je odgovarao Srbiji, kojoj pobeda u poslednjem kolu garantuje prolazak u osminu finala. Srbiji bi bio dovoljan i bod u slučaju da Gana pobedi Nemačcku ili da „panceri“ savladaju Afrikance sa bar dva gola razlike.

-Australija je u ranoj fazi utakmice ostala bez jednog od najboljih igrača, ali je posle toga imala mnogo više povoljnih šansi od protivnika. To jasno pokazuje koliko su Australijanci došli spremni na ovaj šampionat – preneo je Antić.

Prema njegovim rečima, da bi Srbija pobedila učesnika osmine finala na prethodnom Mundijalu u Nemačkoj, naši reprezentativici „moraće da izvuku iz sebe maksimum“.

-Tim Kejhil, od koga navijači očekuju puno, vratiće se u njhov tim nakon odrađene suspenzije zbog direktnog crvenog kartona na utakmici protiv Nemačke. Njegovo prisustvo na terenu im puno znači – istakao je Antić.

Povezana vest:  Leonardo: Sanjao sam da golom rešim derbi

On je podsetio da je Srbija pre dva dana u Port Elizabetu ostvarila istorijsku pobedu nad Nemačkom, prvu nakon 37 godina.

-Taj trijumf znači nam mnogo više od tri boda, koja sada stoje na našem kontu. Pobeda nad jednom od najjačih reprezentacija sveta motiviše nas da u narednom periodu stremimo ka još većim uspesima – poručio je Antić, a prenosi Rojters.

Strelac jedinog pogotka za „bele orlove“ u prva dva kola šampionata u Južnoj Africi, napadač engleskog Liverpula Milan Jovanović, smatra da pobeda nad trostrukim svetskim i evropskim prvakom neće značiti ništa ukoliko se ne materijalizuje trijumfom u poslednjem kolu.

-Sjajan je osećaj kada dobijete Nemačku, ali ne smemo nijednog trenutka da zaboravimo da nas uskoro očekuje odlučujući duel sa Australijom. Moramo da se koncentrišemo na taj meč i da razmišljamo samo o tome narednih dana – zaključio je Jovanović.