Mediji: Mančester junajted pronašao Vidićevog naslednika

fudbaler-uros-cosicTalentovani srpski fudbaler Uroš Ćosić mogao bi da sledeće godine napusti moskovski CSKA i karijeru nastavi u Mančester junajtedu, preneli su danas britanski mediji.

Dnevnik Dejli Miror navodi, međutim, da CSKA ne želi da se odrekne 17-godišnjeg štopera zbog koga su navodno zatražili i podršku predsednika Rusije Dmitrija Medveda kako bi Ćosić dobio rusko državljanstvo.

Povezana vest:  Subotić: Pred Borusijom je lepa budućnost

-Moram da podvučem da bismo želeli da zadržimo Ćosića. Čak smo mu ponudili i rusko drzzavljanstvo. Sada od predsednika Medvedeva zavisi da li će ga Uroš i dobiti – kazao je predsednik CSKA Jevgenij Giner. – Nikada pre nisam video tako sjajnog štopera, a njemu je tek 17 godina. Ali, i Mančester junajted bi ga rado imao u svojim redovima. Već su nekoliko puta zatražili dozvolu da pregovaraju sa njim o transferu. Jasno im je da će ovaj dečko izrasti u veću zvezdu od Nemanje Vidića.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Ronaldo: Hrvati i mi imamo pođednake šanse

Ćosić je do ovog leta bio u omladinskom pogonu Crvene zvezde, ali je tadašnja uprava zakasnila da mu ponudi profesionalni ugovor, pa je 1,87 metara visoki štoper otputovao za Moskvu.