luis_fabiano_brazilSP JUŽNA AFRIKA

Brazil pobedio Obalu Slonovače

 

Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je večeras u Johanesburgu selekciju Obale Slonovače sa 3:1 (1:0), u prvoj utakmici drugog kola G grupe prvenstva sveta u Južnoj Africi.

U drugoj utakmici ove grupe sutra od 13,30 časova u Kejptaunu sastaju se Portugalija i Severna Koreja.

Na stadionu Soker Siti, pred 84.455 gledalaca, utakmicu je sudio Stefan Lanoj iz Francuske.

Strelci su bili Luis Fabijano u 25. i 50. i Elano u 62. za Brazil, a Drogba u 79. minutu za Obalu Slonovače.

Povezana vest:  Usvojen novi Statut FS BiH

Žuti kartoni: Kaka (Brazil), Tijene, Keita i Tiote (Obala Slonovače).

Crveni karton: Kaka (Brazil) u 88 minutu.

Brazil: Žulio Cezar, Majkon, Lusio, Žuan, Bastos, Elano (Dani Alveš), Žilberto Silva, Felipe Melo, Kaka, Luis Fabijano, Robinjo (Ramireš).

Obala Slonovače: Bari, Demel, Kolo Ture, Zokora, Tijene, Ebue (Romarik), Jaja Ture, Tiote, Dindan (Žervinjo), Drogba, Kalu (Keita).

Fudbaleri Brazila ostvarili su drugu pobedu na svetskom prvenstvu i praktično se plasirali u drugu rundu takmičenja. Tokom cele utakmice petostruki svetski šampioni su dominirali, stvorivši više povoljnih prilika, pa su mogli da slave i ubedljivijim rezultatom.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Engleska slavila u Ljubljani, Austrija iznenadila Rusiju

Nakon neubedljive predstave na startu protiv Severne Koreje, Brazilci su se večeras predstavili u pravom svetlu. Brzim pasovima sjajno su igrali na sredini terena i u napadu, tako da njihova pobeda nije dolazila u pitanje.

Reprezentativci Obale Slonovače dosta su se trudili, ali protiv kvalitetnijeg rivala nisu mogli ništa da urade. Njihov najbolji igrač Didije Drogba uspeo je da postigne samo počasni pogodak, jer je bio odlično čuvan, dok su ostali zalaganjem i požrtvovanjem nekako uspevali da zaustave raspoložene „karioke“.

Povezana vest:  Aguero najavio početak nove ere Mančester Sitija

Drugi deo utakmice obeležila je nervozna igra oba tima, a isključenje zbog parnih kartona bespotrebno je zaradio Kaka, koji će propustiti meč poslednjeg kola protiv Portugalije, 25. juna u Durbanu.