maradona_selektor_argentinaSP JUŽNA AFRIKA

Argentinci traže treću pobedu, a Grci prolaz u drugi krug

 

Fudbaleri Argentine sutra će u utakmici protiv Grčke imati priliku da postanu prvi tim na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi sa sve tri pobede u takmičenju po grupama.

-Možemo svi da budemo srećni… Zasad imamo dve pobede iz dva meča, a zadovoljan sam i načinom na koji smo došli do njih – rekao je selektor Argentine Dijego Maradona.

Povezana vest:  Širokov prešao u Spartak kao slobodan igrač

„Gaučosi“ su u prvom kolu savladali Nigeriju sa 1:0, a zatim su bili bolji od Južne Koreje sa 4:1.

U sutrašnjem duelu i Grci će imati snažan takmičarski motiv, pošto ih pobeda nad Argentinom sigurno, a nerešen rezultat možda vodi u osminu finala.

-Znamo da možemo da odigramo još bolje. Konačno ćemo igrati slobodno, jer nam je prethodni meč sa Nigerijom bio kao finale. Ekipa je sada veoma opuštena, što samo može da nam pomogne – kazao je odbrambeni fudbaler Grčke Sokratis Papastatopulos.

Povezana vest:  Belgija potvrdila kandidaturu za organizaciju EP 2020.

Grci su u prvom kolu B grupe Mundijala izgubili od Južne Koreje sa 2:0, a potom su savladali Nigeriju sa 2:1.

Još nije poznato da li će u sutrašnjoj utakmici selektor Argentine, Maradona, moći da računa na štopera Valtera Samuela koji je povredio butni mišić protiv Južne Koreje.

-Srećom, mišić nije pukao i nadam se da ću se uskoro vratiti na teren. Voleo bih da se to desi već u sledećoj utakmici, ali još ne znam – rekao je Samuel.

Povezana vest:  Mođi ne misli da bi Krasić bio pojačanje za Juventus

Utakmica trećeg kola B grupe SP između Argentine i Grčke igra se sutra od 20.30 u Polokvaneu.