Carlos_Salcido _ Mexico_ Reneilwe_Letsholonyane_ South_AfricaSP JUŽNA AFRIKA

Meksikancima i Urugvajcima dovoljan po bod za drugi krug

 

Fudbalske reprezentacije Meksika i Urugvaja igraju sutra utakmicu trećeg kola A grupe Svetskog prvenstva, a nerešen rezultat omogućio bi i jednima i drugima prolaz u osminu finala.

Meksiko je u prošlom kolu iznenadio Francusku i trijumfovao sa 2:0, a odličnu partiju pružio je Pablo Barera.

-Veoma sam srećan, jer ovo je prvi Mundijal na kojem učestvujem. Najlepše je kada debitujete pobedom – izjavio je Barera.

Povezana vest:  Simeone zvanično produžio ugovor sa Atletikom

Barera je dodao da Meksiko protiv Urugvaja mora da igra na pobedu.

-Moramo da idemo na tri boda, jer samo tako možemo da budemo sigurni u plasman u osminu finala. Potrebno je da u svakoj utakmici pružimo svoj maksimum – kazao je Barera.

Urugvaj, koji ima četiri boda kao i Meksiko ali i bolju gol-razliku, u prošlom kolu savladao je domaćina Južnu Afriku sa 3:0.

Povezana vest:  Kaluđerović srećan zbog prvog gola u dresu Zvezde

-Meksiko će biti težak protivnik, kao i sve ekipe koje učestvuju na Mundijalu. Meksikanci igraju dobar fudbal, ali imamo mi svoje oružje za sutrašnju utakmicu – naveo je odbrambeni fudbaler Urugvaja Dijego Godin.

Urugvaj u prve dve utakmice u A grupi nije primio gol, a Godin je rekao da se nada da će golman te selekcije ostati nesavladan i posle duela protiv Meksika.

Povezana vest:  Bundesliga se nastavlja 15. maja

-Veoma je važno što nismo primili gol. Ako budemo odigrali kao u prva dva meča, proći ćemo u osminu finala kao prvoplasirani u grupi – zaključio je Godin.

Utakmica trećeg kola A grupe SP između Urugvaja i Meksika igra se sutra od 16 sati u Rustenburgu.