aleksandar_lukovic_1_vs_ganaSP JUŽNA AFRIKA

 

Luković se vraća u tim posle isključenja protiv Gane

 

Odbrambeni fudbaler srpske reprezentacije Aleksandar Luković u predstojećem duelu sa Australijom vratiće se u tim.

Luković se vraća posle suspenzije tokom utakmice sa Nemačkom u kojoj se Srbija vratila u igru za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

-Bilo mi je jako teško protiv Nemačke. Mnogo teže nego kada sam na terenu. Prestajao sam celu utakmicu. Najteže mi je bilo kod penala. Imali smo igrača više, ali su oni u tom periodu bili bolji. Nije mi bilo svejedno. Ubeđen sam da je taj odbranjeni penal bio prelomni trenutak – rekao je Luković izveštačima srpskih medija sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Srbija je u duelu sa Nemačkom slavila sa 1:0 i nadoknadila propušteno u porazu od Gane istim rezultatom u prvom kolu Grupe D.

-Nije lako vaditi se protiv Nemačke, jedne od najkvalitetnijih ekipa ovde, ali pokazali smo da smo ekipa sa jakim karakterom. Kada su nas svi otpisali mi smo pobedili Nemce. Sada to treba da potvrdimo pobedom protiv Australije i plasmanom u drugi krug što je i bio naš prvi cilj… Još ima mesta za napredak, možemo još puno bolje – ocenio je Luković.

Povezana vest:  De Hea: Želimo da pobedom protiv Sitija proslavimo titulu

Pobeda nad Australijom Srbiji bi garantovala plasman među 16 najboljih ekipa sveta, mada bi, u zavisnosti od rezultata utakmice između Gane i Nemačke, dovoljan mogao da bude i nerešen ishod.

-Sami znamo šta je ulog sada i nema potrebe dodatno nas motivisati. Znamo šta utakmica sa Australijom nosi. Najbitnije je da sami krojimo svoju sudbinu i da sve zavisi od nas. Nadam se da ovu šansu nećemo propustiti – rekao je Luković.

Reprezentacija Australije je u prvom kolu ubedljivo poražena od Nemačke sa 0:4, dok je u drugom igrala nerešeno sa Ganom 1:1. Oba meča završila je sa 10 igrača na terenu.

-Bolje su izgledali protiv Gane. Ne treba ih potceniti, jer koliko god to zvučalo nedostižno i oni traže svoju šansu. Treba maksimalno ozbiljno i hladne glave ući u utakmicu, pa se nadam da ćemo se na kraju radovati – ocenio je odbrambeni fudbaler Udinezea.

Povezana vest:  Gatuzo: Navijači, budite strpljivi sa Kakom

Problem za Australiju biće i odsustvo suspendovanih Herija Kjuela i Krega Mura, možda i povređenog Vinsa Grele.

-Nedostajaće im mnogo Kjuel i Mur, jedni od najboljih igrača u njihovoj reprezentaciji. Ali sigurno je da oni imaju adekvatne zamene tako da ne mislim da ćemo tu imati prednost, ali videćemo. Najbitnije je da odigramo kako možemo što će biti dovoljno za pobedu – rekao je Luković.

Srbija bi, takođe, mogla da u nastavku takmičenja ima problema sa suspenzijama, pošto mnogo njih ima žute kartone.

-Sudije imaju rigorozniji kriterijum nego obično, ja sam dobio prvi crveni karton u karijeri. Ispao sam naivan… Ali, o žutim kartonima niko i ne razmišlja jer svi želimo da damo maksimum kako bismo ovu utakmicu odigrali što bolje. Nije to opterećenje. Imamo 23 kvalitetna igrača i svako će odraditi svoj deo posla ako bude dobio priliku – istakao je Luković i dodao da bi bilo pogrešno već sada razmišljati o drugom krugu.

Povezana vest:  Prosinečki odredio igrače za pripreme u Budvi

-Najbitnije nam je da duel sa Australijom prođe kako treba, a ako dođemo do drugog kruga moraš da računaš da ćeš igrati protiv jakih ekipa – naveo je.

Luković je, takođe, ocenio i da je Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi dosta ujednačeno i da su zbog toga sve utakmice tvrde sa malo golova.

-Timovi koji su smatrani autsajderima pokazali se da znaju da igraju fudbal. Najbolje se videlo na meču Italije i Novog Zelanda, gde su se svetski prvaci dosta mučili. To je dobro za fudbal, daje dodatnu draž. Malo je dosadno da ljudi na svakom Mundijalu gledaju iste reprezentacije u završnici. Za fudbal bi bilo dobro da se u drugom krugu nađe što više timova za koje niko nije smatrao da mogu dotle – rekao je Luković.