cristiano_ronaldoSP JUŽNA AFRIKA

 

Portugal ubedljiv protiv Severne Koreje

 

Fudbalska reprezentacija Portugala ubedljivo je danas dobila Severnu Koreju rezultatom 7:0 u drugom kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Vodeći gola za Portugalce postigao je Meiraleš u 29. minutu, posle odličnog proigravanja Simaa u kazneni prostor Severne Koreje. Naredna tri gola Portugalci su postiglu za sedam minuta u drugom poluvremenu. Prvo je Simao u 53. minutu bio strelac, zatim je Almeida pogodio u 56. i na kraju Tijago u 60. minutu.

U 80. minutu u listu strelaca upisao se i Liedson koji je ušao u igru samo par minuta pre toga. Ronaldo u 87. minutu konačno uspeva da se upiše u listu strelaca za 6:0. Konačan rezultat 7:0 za najubedljiviju pobedu Portugala na svim svetskim prvenstvima postavlja dvostruki strelac Tijagao u 89. minutu.

Drugo poluvreme obeležilo je ubedljiva igra Portugala i možda najbolja igra jedne reprezentacije u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Povezana vest:  34. KOLO PREMIJER LIGE, Vest Hemu važna pobeda

Portugalci su vrlo lako stvarali šanse i gotovo svaki napad predstavljao je pretnju po gol borbenih, ali nedovoljno kvalitetnih Korejaca.

U 53. minutu Ugo Almeida lepo proigrava Miraleša, koji nalazi Simaa u kaznenom prostoru. Simao izlazi sam pred golmana i sigurno pogađa. Samo tri minuta kasnije Almeida postiže gol glavom posle centaršuta Tiga sa leve strane.

Najpoznatiji portugalski igrač Ronaldo dosta se trudio, prodirao po levoj strani. U jednom od tih prodora u 59. minutu uspeo je dobro da centrira, lopta je praktično pogodila Tijaga kojem nije bilo teško da je sprovede u gol.

Severna Koreja je za sedam minuta primila tri gola i činilo se da će se fudbaleri Portugala zadovoljiti tim rezultatom jer je nakon toga nastupio period mirnije igre. To je međutim kratko trajalo, bilo je očigledno da i Ronaldo želi da se upiše u listu strelaca.

Povezana vest:  Otkazano 45 utakmica u Engleskoj zbog poplavljenih terena

Ronaldo je u 70. minutu pogodio prečku, šutirao je snažno sa ivice kaznenog prostora, ali nije imao sreće. Sreća mu se ipak osmehnula u 87. minutu posle neobične akcije tokom koje se lopta odbija od golmana, zatim od Ronalda, da bi je taj fudbaler konačno plasirao u praznu mrežu.

Konačnih 7:0 za najubedljiviju pobedu Portugalaca postavlja Tijago u 89. minutu udarcem glavom. Za igrača utakmice proglašen je strelac šestog gola na meču Kristijano Ronaldo.

Posle drugog kola u Grupi G Brazil ima maksimalnih šest bodova i dve pobede, dok je Portugal drugi sa četiri boda. Obala Slonovače ima bod, a Severna Koreja je bez bododa. U poslednjem kolu Portugal igra protiv Brazila, koji je već obezbedio prolazak u 16 najboljih ekipa, dok se Severna Koreja sastaje sa Obalom Slonovače.

Povezana vest:  Brazil pobedio Argentinu - 2:0

Stadion: Grin point

Gledalaca: Oko 64.000

Sudije: Pablo Poso, Patrisio Basualto, Fransisko Mondria (svi iz Čilea)

Žuti kartoni: Pedro Mendeš, Hong, Pak, Almeida

PORTUGAL: Eduardo, Bruno Alveš, Migel Brito, Rikardo Carvaljo, Kristijano Ronaldo, Pedro Mendeš, Ugo Almeida (Liedson, 77), Simao Sabrosa (Duda, 74), Raul Meireleš (Meloso, 70), Tiago, Fabijo Koentrao

SEVERNA KOREJA: Ri Mjong Guk, Ča Jong Hjok (Song Čol Nam, 76), Pak Nam Čol (Kum-Il Kim, 58), Ri Kvang Čon, Ji Jun Nam, Hong Jong Jo, Mun In Guk (Jong-Jun Kim, 58), Pak Čol Džin (, Ri Jun Il, An Jong Hak, Džong Tae Se