viktor_troicki_drugi_dan_1ATP VIMBLDON

 

Pobeda Troickog na startu

 

U prvom kolu gren slem turnira u Vimbldonu Viktor Troicki je pobedio Rusa Igora Kunjicina rezultatom 6:3, 6:4, 6:1, a naredni protivnik biće mu 16. nosilac Nemac Jirgen Melcer.

Reprezentativac Srbije je, prema očekivanju, preskočio prvu prepreku i u svim elementima igre je nadvisio 104. igrača sa ATP liste. Od prvog gema Troicki je imao potpunu kontrolu u meču i Kunjicin ni u jednom trenutku nije uspeo da pređe u ofanzivu.

Povezana vest:  Troicki: Kao i uvek, naša ambicija je samo jedna, salatara i trijumf Srbije

U prvom setu Troicki je sa dva brejka lako stekao prednost, a najviše borbe bilo je u drugom delu igre. Rus je uspevao da održi servis do desetog gema, ali je tada ipak popustio i srpski teniser je brejkom u najboljem mogućem trenutku poveo 2:0.

Posle toga, treći set je bio samo formalnost. Kunjicin se praktično predao i Troicki je bez većih problema napravio dva brejka, dobio meč makismalnim rezultatom i tako sačuvao snagu za naredni duel protiv mnogo jačeg protivnika.

Povezana vest:  Skandal u svetu tenisa: budući suprug Sanje Mirze bigamista?!

Ukoliko protiv Melcera, koji je postavljen za 16. nosioca, bude ponovio ovako sigurni igru, Troicki sugurno neće biti bez šansi. Danas ga je prvi servis služio i imao je 19 asova, a demonstrirao je i impresivnu napadačku igru, pa je zabeležio čak 62 vinera.

Tradicija će biti na strani nemačkog tenisera, koji u međusobnim duelima vodi 3:0. Poslednji put Troicki i Melcer su se sastali u Roterdamu ove godine i naš teniser je zbog povrede predao pri vođstvu Nemca od 6:3, 3:0.

Povezana vest:  Đoković će ipak igrati na ATP turniru u Pekingu