dejan_stankovic_srb_nemSP JUŽNA AFRIKA

 

Stanković: Australiji će nedostajati Kjuel i Mur

 

U odlučujućem meču za plasman u osminu finala Svetskog kupa protiv Australije, reprezentacija Srbije trebalo bi da iskoristi odsustvo Harija Kjuela i Krega Mura iz protivničkog tima, smatra kapiten „orlova“ Dejan Stanković.

Kjuel je na utakmici protiv Gane dobio crveni karton zbog igranja rukom u šesnaestercu, a Mur je na tom susretu dobio drugi žuti karton.

Povezana vest:  Runi novi kapiten Mančester Junajteda

-Australija ima dobre fudbalere na klupi, ali Kjuel i Mur su za tim veoma bitni i sigurno će im nedostajati. Probaćemo da to pretvorimo u našu prednost – rekao je Stanković.

Uoči poslednjeg kola takmičenja po grupama, na čelu grupe D neočekivano se nalazi Gana sa četiri boda, a slede je Srbija i Nemačka sa po tri i Australija koja ima jedan bod. To znači da sva četiri tima imaju šansu da prođu u drugi krug.

Povezana vest:  Kasiljasov dres prodat za 300.000 evra

-Tačno je da Australija ima najmanje izgleda da prođe, ali to je takmičarski tim koji uvek igra pošteno i hrabro do kraja. Veliki su borci, što su pokazali i na utakmici protiv Gane, kada su sa igračem manje uspeli da osvoje bod. Veoma poštujemo njihov kvalitet i moraćemo da damo sve od sebe da bismo ih pobedili – kaže kapiten našeg tima.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Atletiko Madrid pregazio Udineze, debakl Maribora

Prvotimac Intera dodaje da će plasman u drugi krug mnogo značiti svima, a posebno njemu, jer mu je ovo najverovatnije poslednji Svetski kup.

-Imam 31 godinu i najverovatnije više neću igrati na prvenstvima sveta. Zbog toga želim da mi ovo ostane u najlepšem sećanju. Imamo realnu šansu da se plasiramo u osminu finala i uradićemo sve da to ostvarimo – rekao je Stanković.