floresFlores nezadovoljan fudbalom na Mundijalu

 

Trener madridskog Atletika Kike Sančez Flores ocenio je da kvalitet fudbala u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva u Južnoj Afici nije na zadovoljavajućem nivou.

-Ovo što smo do sada videli nije fudbal na najviše nivou. Nisam video mnogo toga lepog, ali očekujem da se ukupna slika popravi u nastavku turnira – rekao je Flores.

Flores je u Južnoj Africi specijalni komentator španske televizije Kvatro, ali za sada nije stigao da pogleda nijedan meč Srbije.

-Znam da ste posle poraza od Gane pobedili Nemačku, što je izvanredan rezultat, ali nisam imao prilike da vas gledam, pa ne bih prognozirao vaše krajnje domete – naveo je Flores, koji je na pitanje koji mu se od srpskih fudbalera najviše dopada bez dvoumljenja odgovorio Dejan Stanković.

Povezana vest:  Lešnjak: Očekujem težak meč, ali i povoljan rezultat

On je, međutim, rekao i da je malo verovatno da neko od srpskih igrača već u narednoj sezoni obuče dres madridskog Atletika, s kojim je talentovani španski stručnjak osvojio Ligu Evropa u prošloj sezoni.

-Nije realno da se to dogodi. Nijedan od vaših fudbalera se ne uklapa u koncepciju naše igre i planove za narednu sezonu – kazao je Flores.

Povezana vest:  Voždovac pobedio Zvezdu

Srpski novinari su Floresa zatekli sinoć na utakmici između Brazila i Obale Slonovače u Johanesburgu. Brazil je pobedio sa 3:1 i potvrdio da je jedan od favorita za osvajanje titule, ali Flores je ocenio da je još rano za prognoze.

-Lično, najviše mi se dopada Argentina, ali mislim da za sada niko nije odskočio toliko da bi već sada mogli da kažemo ko je glavni favorit – ocenio je Flores, bivši španski reprezentativac, igrač Valensije, Saragose i madridskog Reala i trener Hetafea, Valensije i Benfike.

Povezana vest:  EP 2016, KVALIFIKACIJE, Nova senzacija Farana, Nemačka i Portugalija sigurni

Flores je, takođe, izrazio uverenje da će Španija uspeti da se iskupi za neočekivani poraz od Švajcarske u prvom kolu.

-Verujem u selektora (Visentea) Del Boskea i siguran sam da će Španija daleko dogurati. Problem je što naši igrači, kao i igrači drugih jakih reprezentacija, nastupaju u najzahtevnijim ligama sveta i to ostavlja trag – istakao je Flores.