Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da je neophodno privatizovati fudbalske klubove, uključujući Partizan i Crvenu zvezdu, kako bi se prestalo s trošenjem državnih para za njihovo funkcionisanje.

Tokom rasprave o radu buduće vlade u Skupštini Srbije, Vučić je naglasio da je privatizacija u sportu „teška bolest našeg društva“ i ponovio da ni on do sada nije mogao da se izbori s tim problemom.

-Potrebna nam je privatizacija u sportu – rekao je Vučić i kao primer naveo aktuelno funkcionisanje beogradskih fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan.

On je rekao da ne misli da Partizan i Zvezda ne mogu da nadju sponzore, dodavši da je tim klubovima lakše da uzimaju novac od države.

Povezana vest:  Fudbaleri Crvene zvezde odigrali nerešeno protiv Spartaka

-Kao država plaćamo reket, plaćamo pare da nam ne bi vikali ‘pederu’ – rekao je Vučić i dodao da gotovo svi u državi navijaju za ta dva kluba, ali da je problem što lada u tom slučaju nije fer prema ostalim fudbalskim klubovima.

On je naveo da je namera vlade da od fudbalskih klubova uzima pare a ne da im daje.

Povezana vest:  Ovogodišnji transferi vredni 3,367 milijardi dolara

Vučić je, takodje, osudio način funkcionisanja klubova koji potpisuju reklamne ugovore sa javnim preduzećima do 2020. godine, a novac potroše unapred, zatim uzimaju kratkoročne skupe kredite od banaka, pa opet traže novac od države da kredite vrate.

-Najlakše je upravljati državnim parama i biti veliki direktor – rekao je Vučić i ocenio da je to nasledjena dugogodišnja praksa.

Povezana vest:  Grigalava optužen za doping, on tvrdi da mu je namešteno