Trener Vest Hema Slaven Bilić rekao je danas da je njegova ekipa razvila pobednički mentalitet i da je klub pokazao ozbiljnost time što je zadržao jednog od najboljih fudbalera Dimitrija Pajea.

-Zadržali smo Pajea i to pokazuje koliko je klub ozbiljan i da pokušava da ode na drugi nivo, time možda čak i više nego selidbom na novi stadion. Vest Hem je uvek važio za klub koji mora da prodaje svoje najbolje igrače, bilo da je to Frenk Lampard, Rio Ferdinand ili neko drugi. Ali, zadržali smo Dimija i svima smo pokazali da klub ozbiljno razmišlja – rekao je Bilić za Skaj Sports.

Hrvatski trener rekao je da veruje da ekipa na svom novom stadionu može da postigne bolje rezultate od prošlogodišnjeg osvajanja sedmog mesta u Premijer ligi.

Povezana vest:  Matić: Katastrofa, nije selektor kriv nego mi igrači

Vest Hem od ove sezone, posle 112 godina neće igrati na Apton parku, već na Olimpijskom stadionu u Londonu kapaciteta 60.000 sedišta.

-Biće opasno, u prvoj sezoni na novom stadionu. Moraćemo da se prilagodimo. Atmosfera ne može da se uporedi sa Apton parkom, ali je dobra. Bio sam malo zabrinut pošto sam igrao i trenirao ekipe na takvim stadionima, imate mnogo takvih širom Evrope i ponekad atmosfera nije idealna, ali igrali smo dve utakmice tamo i osetili smo publiku. Navijači sada neće biti toliko blizu, ali stadion će biti popunjen. Pokušaćemo da zadržimo navijače dobrim igrama. Očekujemo velike stvar – rekao je Bilić.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU EVROPE, Partizan bez učešća u Ligi Evrope

Sezona u engleskoj Premijer ligi počinje za vikend, a Vest Hem će u ponedeljak igrati protiv Čelsija na Stamford Bridžu.