Fudbaleri Čukaričkog pobedili su večeras u Beogradu Bačku s 1:0 u četvrtom kolu Super lige, što je prvi trijumf ekipe s Banovog brda u novoj sezoni prvenstva Srbije.

Poslednjih petnaestak minuta utakmice odigrano je u gotovo neregularnim uslovima, pošto je teren bio u potpunosti natopljen vodom zbog pljuska.

Jedini gol na utakmici postigao je Nemanja Radonjić u 48. minutu posle dobrog proigravanja Ismaela Fofane.

Prvo poluvreme utakmice na Banovom brdu nije donelo mnogo uzbuđenja. Domaćin je svih 45 minuta ima inicijativu, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Filipa Manojlovića.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Kovač: Utakmica s Kamerunom je za nas finale

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Đorđe Đurić u 15. minutu posle kornera s desne strane koji je izveo kapiten Igor Matić. Defanzivac Čukaričkog je na prvoj stativi bio najviši u skoku, ali je pogodio stativu.

Bačka je svoje prilike tražila iz kontranapada koji nisu doneli rezultata. Jedina akcija gostiju vredna pomena u prvom delu igre bio je pokušaj kapitena Veseljka Trivunovića u 11. minutu, ali je njegov udarac sa oko 16 metara završio je pored gola.

Povezana vest:  Teri: Sa ovakvim pojačanjima možemo do titule

Drugo poluvreme fudbaleri Čukaričkog počeli su znatno angožovanije, pa su već posle prve akcije u 48. minutu došli do prednosti. Radonjić je povukao napad po levom krilu, te je utrčao u sredinu, Beko Fofana je na trenutak uzeo loptu i odmah petom vratio do pozajmljenog igrača Rome koji je ostao sam ispred Manojlovića i lako ga savladao.

Uslovi za igru na Banovom brdu postajali su sve teži kako se utakmica bližila kraju, pošto je počela da pada jaka kiša, pa je malo šta od fudbala viđeno do kraja susreta.

Povezana vest:  Trezege na leto odlučuje o odlasku iz Juventusa

Bačka je u 67. minutu posle jednog dobrog napada umalo došla do izjednačenja, ali je golman Čukaričkog Nikola Petrić u situaciji jedan na jedan zaustavio udarac Mladena Galića.

Čukarički posle četvrtog kola ima četiri boda i zauzima 12. mesto, dok je Bačka 15. s jednim bodom.