rejmond_domenek_1_trener_francuskaSP JUŽNA AFRIKA

 

Selektor Francuske: Moji igrači se ponašaju kao imbecili

 

 

Selektor francuske reprezentcije Remon Domenek optužio je danas svoje fudbalere da se ponašaju kao „imbecili“ zbog toga što su, nakon izbacivanja iz tima Nikole Anelke, odbili da treniraju samo dva dana pred odlučujući meč za plasman u drugi krug Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Povezana vest:  SP BRAZL 2014, Vilmots: Imamo svetlu budućnost

-Pokušao sam da ih ubedim da je to što rade zastranjivanje, imbecilnost, glupost bez presedana – rekao je Domenek posle neuobičajenog štrajka kojem su pribegli fudbaleri Francuske.

Francuska se u utorak sastaje sa Južnom Afrikom u Grupi A, a reprezentacija mora da pobedi kako bi sačuvala neke šanse za prolaz u narednu rundu takmičenja. Za to je potrebno i da Meksiko pobedi Urugvaj.

Povezana vest:  Ibrahimović želi da se vrati u Juventus

U suprotnom će fudbalska reprezentacija Francuske ispasti u prvoj fazi takmičenja, kao i 2008. godine na Evropskom prvenstvu.

Nakon što je, zbog kritikovanja selektora, Anelka poslat kući, igrači Francuske su odlučili da se priključe kritikama i obustavili su treninge iz protesta protiv lošeg rukovođenja selektora.

-Pre svega, želim da kažem da je kazna za Anelku bila opravdana. Podržavam Fudbalski savez u tom slučaju. Niko sebi ne sme da dozvoli da se ponaša na taj način, ni u svlačionici ni bilo gde – rekao je Domenek.

Povezana vest:  Rumenige: Ne razmišljamo o prodaji Riberija