Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je ne želi velika obećanja i pompu uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, već da se ekipa u miru spremi za meč protiv Republike Irske na startu.

-Uvek su velika očekivanja pre početka, a na kraju razočaranje.Voleo bih da sada u miru, bez pompe i velikih reči uđemo u kvalifikacije. Znamo svi šta želimo, ali isto tako znamo i kako smo završavali prethodna dva ciklusa. Sami sebe smo izbacili iz kvalifikacija već posle uvodnih kola i zato izvucimo pouke, nećemo da pravimo iste greške – rekao je Ivanović za sajt FSS.

Ivanović smatra da Srbija nije favorit u grupi sa Irskom, Velsom i Austrijom, ali dodaje da će možda i najvažnije utakmice biti protiv Gruzije i Moldavije.

Povezana vest:  Milito: Volim život u Interu

-Irce i Velšane dobro poznajem, nedostatak kvaliteta nadoknađuju velikim htenjem, fanatizmom, veoma su uporni. Vels je bio prijatno iznenađenje na EP, Republika Irska je ostavila dobar utisak, jedino je Austrija podbacila. Ostvljani prvi imaju dobru atmosferu, a Austrija motiv da što pre ustane i popravi utisak. Mislim da selekcija koja osvoji svih 12 bodova u mečevima sa Gruzijom i Moldavijom ima realne šanse da bude prva u grupi. Ovo govorim iz našeg iskustva, ali i činjenice da je grupa ujednačena, u kojoj mi nismo favoriti. Mislim da je tako i bolje.

Defanzivac Čelsija veruje da bi jedan dobar rezultat učinio da navijači budu vetar u leđa nacionalnom timu.

Povezana vest:  Ager neizvestan za meč protiv Srbije

-Dugo sam u reprezentaciji, znam takođe da nikada nismo razočarali kada je „Marakana“ bila ispunjena. Voleo bih da već na startu osetimo podršku, svesni da se ona mora da se zasluži. Ukoliko pobedimo Irsku, siguran sam da će se tražiti karta više već za prvu narednu utakmicu. Naš narod u Srbiji, ali i Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji, voli fudbal. Na nama je da ga dovedemo na stadion, kako bi ostvarili zajedničku želju i otišli u Rusiju.

On je dodao da će nova sezone engleske Premijer lige biti jedan od najuzbudljivijih u istoriji.

-Dugo sam u Čelsiju, ali mislim da veću avanturu od ove koja sada počinje nisam imao. Dovoljno je videti samo velika trenerska imena, ali i veliki broj atraktivnih igrača koji su ovog leta došli na Ostrvo, kako bi vam bilo jasno da nas očekuje sezona puna iznena?enja i neizvesnosti. I za Čelsi je ovo veoma važna sezona, znamo svi kakvo je vreme iza nas, nadam se da ćemo sa Konteom imati uspeha. Adaptirali smo se, prihvatili nove zahteve, znamo da nas čeka težak put.

Povezana vest:  Remi bez golova Zvezde i Salcburga u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona

Ivanović je dodao da novi fudbaler Liverpula Marko Grujić može da postane vrhunski igrač i da će iskazati svoj talenat već u prvoj sezoni u Premijer ligi.