Ragbi 13 reprezentacija Srbije odigraće u nedelju 14. avgusta (11.00) na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima prijateljsku utakmicu protiv mlade reprezentacije Srbije (igrači do 21 godine starosti). Meč se igra u okviru tradicionalnog Kupa izazova, a sve u sklopu priprema seniorske selekcije za završnu rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine koja se igra u oktobru.

Povezana vest:  Pripreme za organizovanje obaranja rekorda u kategoriji Velika padobranska formacija za žene od osam članova

Najbolji srpski ragbisti od početka avgusta sprovode u delo tačno definisan plan rada, pa će utakmica u nedelju protiv mlađih kolega biti dobar test dosadašnje spreme. Formu kandidata za reprezentaciju prevashodno iz domaćih klubova videće tako i iz prve ruke novi savetnik u stručnom štabu nacionalnog tima, Daren Higins koji je zajedno sa trenerom Ljubomirom Bukvićem osmislio plan priprema.

-Mi smo u konstantnom kontaktu i Daren je u potpunosti u toku kako momci rade u Srbiji. Unapred smo već isplanirali kada će on moći da dođe do Beograda zavisno od svojih obaveza u Keselford Tajgersima, a ovaj vikend će biti prva prilika da na delu vidi gde smo i šta smo. Mislim da će biti zadovoljan trenutnom formom jer smo dobro radili u poslednje dve nedelje, pogotovu na fizičkoj spremi – raportira trener Srbije, Ljubomir Bukvić.

Sa druge strane, mladu selekciju predvodiće Admir Hadžić i meč protiv seniora deo je i i njihovih priprema za dvomeč sa mladom reprezentacijom Libana koja će u septembru gostovati u Srbiji.

Povezana vest:  Pula domaćin Svetskog prvenstva u stonom tenisu za osobe s dijagnozom Parkinsona