Nakon vrelih dana na primorju u klubu pokraj mora atmosferu su dodatno zagrejali momci koji su poslednjih godina osvojili srca publike svojim šarmom. Iako su postigli veliki uspeh, za njih prijatelji imaju samo reči hvale i ističu da ih popularnost nije promenila. Pred jedan od mnogobrojnih nastupa, popričali smo sa Bojanom Vaskovićem, pevačem i frontmenom grupe Lexington kao i gitaristom Milošem Vuksanovićem. Opušeni, raspoloženi i druželjubivi otkrili su nam svoje male tajne i recept za uspeh.

Super ste raspoloženi, ali hajde da se vratimo unazad, koji je bio vaš prvi javni nastup?

Bojan: Došao sam na nastup naših drugara na Umci, otpevao par nekih svojih pesama. Davno je to bilo, 2002. ili 2003. Imao sam veliku tremu ali vremenom sam naučio kako da se nosim sa njom.

Miloš: Inače prvi javni nastup grupe je bio na Dorćolu, u kafe-klubu Extreme koje danas više ne postoji. Specifičan nastup u svakom pogledu, a pre svega po tome što je klavijaturista kasnio sat vremena na svirku. Tu smo svirali nekih godinu dana.

Povezana vest:  Poslastica jesenje koncertne sezone - Andreas Šol i Edin Karamazov u četvrtak na Kolarcu!

Vaši fanovi se raduju gde god da nastupati, a koja su mesta na kojima biste uvek vrlo rado nastupali?

Bojan: Dosta lokacija, uglavnom su to neka otvorena mesta, leti svakako plažni barovi jer ta atmosfera odgovara našim pesmama.

Miloš: Mi smo nekih mesec dana u Crnoj Gori preko leta i tako već neku četvrtu, petu godinu za redom. Iskoristimo taj period i za malo uživanja jer recimo da svaki drugi dan radimo i jedva cekamo tokom cele godine leto upravo zbog toga.

U kojim pesmama najviše uživate tokom izvođenja?

Bojan: Zavisi, uglavnom su to one novije, kao što su sad na primer “Ljetne kiše” “Sve je isto” pa su nekako i najinteresantnije.

Povezana vest:  Tejlor Svift zabavljač godine po izboru EW

Šta treba da se radi na letnjim kišama?

Miloš: Treba da se pusti mašti na volju, da se trči po kiši, uživa!

Spot za “Ljetne kiše” je oduševio mnoge, pesma je fenomenalna ali i lokacija. Kako ste došli na ideju da tamo snimate?

Bojan: Lokaciju je izabrala je ekipa koja je i snimala spot, Istarska regija, grad Grožnjan u kom smo mi tad prvi put bili i zaista smo se oduševili. Stari grad, primorski, nema greške.

Koju muziku ste slušali kao tinejdžeri?

Bojan Uhh, svašta nešto iskreno. Najviše pop bivše Juge, Indexe, Kemala Montena…

Miloš: Kod kuće mi se više slušao rok i neka starija muzika a u društvu i školi smo uvek slušali ono što je u tom trenutku bilo aktuelno i moderno. I dan danas volim da slušam sve, od starog roka, strane muzike do novijih aktuelnih pesama.

Povezana vest:  Marija Šerifović: MAC neće proći bez mene!

Raspored vam je dosta gust, kakav vam je plan za naredni period?

Bojan: Do desetog septembra smo aktivni što se tiče nastupa a onda idemo na zasluženi odmor.

Za relativno kratko vreme postigli ste ogroman uspeh, da li ste vi zadovoljni putem koji idete?

Bojan: Iskreno, prezadovoljan sam! Preko nam je potreban odmor da napunimo baterije, da se završi četvrti album, pa onda da idemo na neku turneju.

Miloš: Generalno da, veoma smo zadovoljni. Ovo kako se nama razvija karijera je nešto što svaki muzičar može da poželi. Ništa se nije desilo preko noći već uz mukotrpan rad, ali je to i najbolja opcija da bi opstao.

Intervju: Anđela Zebić

Photo: Aleksandar Kaluđerović