joakim_lev_selektor_nemackaSP JUŽNA AFRIKA

Lev uveren u uspeh u odlučujućoj utakmici sa Ganom

 

Nemački selektor Joahim Lev (Joaćim Loew) uveren je da reprezentacija Gane neće eliminisati Nemačku sa Svetskog prvenstva u Južnoj Afici u poslednjem kolu Grupe D, u kojoj je i Srbija.

Takav ishod moguć je ako Gana dobije Nemačku, a Srbija osvoji bod ili pobedi Australiju, ali Lev tvrdi da se to neće desiti.

-Gana je verovatno poslednja od afričkih država koja može dalje na šampionatu i biće veoma motivisani. Neće biti lako, ali uvereni smo da imamo ono što je potrebno da bi ih pobedili – rekao je Lev danas na konferenciji za novinare u Pretoriji.

Povezana vest:  Anlave: Sedam osoba povređeno na stadionu Crvene zvezde

On je dodao da će pokušati da spreči da njegovi igrači saznaju promene rezultata na utakmici između Srbije i Australije, koja će se igrati u isto vreme sutra uveče.

-Moramo da se koncentrišemo na pobedu u našoj utakmici – rekao je Lev.

U Grupi D matematički sve četiri reprezentacije imaju šanse za prolazak u sledeću rundu. Trenutno vodeću poziciju zauzima Gana sa četiri boda, slede Nemačka i Srbija sa po tri, dok Australija ima bod.

Povezana vest:  141. VEČITI DERBI, Kaluđerović: Kaznili naše promašaje

Lev smatra da su njegovi fudbaleri dovoljno mentalno jaki da poraz sa Srbijom ostave iza sebe.

-Imam utisak da oni nemaju sumnje i da nisu nervozni. Ali Gana je fizički jak i snažan tim, biće to i mentalno i fizički veoma zahtevna utakmica za naše igrače – naglasio je Lev.

Nemački selektor u meču sa Ganom neće moći da računa na napadača Miroslava Klozea, koji je na utakmici sa Srbijom dobio crveni karton. Umesto njega, u startnoj postavi verovatno će biti Kakau.

Povezana vest:  Kaka se nada 100. golu protiv Intera

Srbiji je za siguran prolazak u drugi krug takmičenja na SP u Južnoj Africi potrebna pobeda nad Australijom u poslednjem meču u grupi koji se igra sutra uveče.