Uruguay_football_reprezentacija_logoSP JUŽNA AFRIKA

Urugvaj pobednik A grupe

 

Reprezentacija Urugvaja plasirala se u osminu finala Svetskog kupa u Južnoj Africi, pošto je danas u utakmici poslednjeg, trećeg kola A grupe pobedila Meksiko rezultatom 1:0 (1:0).

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Luis Suares u 44. minutu.

Urugvaj je osvojio prvo mesto u grupi i u osmini finala će igrati protiv drugoplasiranog tima iz B grupe.

Uprkos porazu, u osminu finala se plasirao i Meksiko, koji će se za prolazak među osam najboljih boriti sa prvoplasiranom selekcijom iz B grupe.

Povezana vest:  Kolumbijac Martinez potpisao za Porto

Utakmica je odigrana na stadionu Rojal Bafokeng pred 33.425 gledalaca, a sudio je Viktor Kasaji iz Mađarske.

Žuti kartoni: Fusile (Urugvaj), Ernandes, Kastro (Meksiko)

Meksiko: Peres, Osorio, Moreno (Kastro), Rodriges, Salsido, Gvardado (Barera), Markes, Torado, Dos Santos, Franko, Blanko (Ernandes).

Urugvaj: Muslera, Lugano, Viktorino, Fusile, M. Pereira, Peres, Arevalo, Kavani, A. Pereira (Skot), Suares (Fernandes), Forlan.

Povezana vest:  Krasić o najdražim utakmicama i golovima

Fudbaleri Urugvaja i Meksika odigrali su pravi takmičarski meč, iako je bilo nagađanja da bi bez previše borbe mogli da podele bodove i tako bez rizika prođu u osminu finala.

Pobeda je potpuno zasluženo pripala Urugvaju, koji je na taj način ubedljivo trijumfovao u grupi i izbegao duel protiv Argentine u osmini finala.

Meksiko je u drugom poluvremenu krenuo u ofanzivu, jer je Južna Afrika posle prvih 45 minuta vodila protiv Francuske 2:0 i sa još dva gola mogla je da izbije na drugo mesto.

Povezana vest:  Drulović: Zadovoljan sam pobedom, ali ne i igrom

Ispostavilo se, međutim, da je za domaćine šampionata to bio preveliki zalogaj, jer su Francuzi, uprkos tome što su imali igrača manje, 20 minuta pre kraja smanjili na 2:1.

U tom trenutku sve je praktično bilo rešeno, pa je završnica duela između Urugvaja i Meksika protekla bez većih uzbuđenja.