noleATP VIMBLDON

Đoković ušao u anale Vilmbldona

 

Meč prvog kola Vimbldona između Novaka Đokovića i Belgijanca Olivijea Rohusa ušao je u anale kao najkasnije završeni duel u istoriji tog gren slem turnira, koja se piše od 1877. godine.

Organizatori su odlučili da posle trećeg seta zatvore krov i uključe reflektore, tako da su Đoković i Rohus meč završili u 22,59 časova po lokalnom vremenu.

Do prošle godine na centralnom tereni nije ni bilo krova, tako da su mečevi prekidani kada bi pao mrak.

Povezana vest:  WTA MONTEREJ, Ana Ivanović i Jovana Jakšić u polufinalu

-Nije mi baš prijalo što sam morao da igram toliko dugo, ali mi je drago što sam na neki način ušao u istroiju Vimbldona – rekao je Đoković, koji je uspeo da napravi preokret i pobedi Rohusa 4:6, 6:2, 3:6, 6:4, 6:2.

Srpski teniser kaže da mu je pauza koja je trajala 35 minuta itekako koristila da sakupi snagu za nastavak meča.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2010, Zimonjić i u finalu muškog dubla

-U tim trenucima nisam se osećao baš najbolje na terenu, pa mogu da kažem da mi je duga pauza pomogla da se malo opustim i usredsredim na ono što me očekuje – rekao je Đoković.

Iako je imao neočekivamno mnogo pronlema da preskoči prvu prepreku, Đoković veruje da će u nastavku igrati sigurnije.

-Sigurno je samo da imam veliku želju da odem što je dalje moguće. Pokusavam, ipak, da razmišljam samo o narednom meču, jer na ovom turniru svi imaju veliki motiv i nikoga ne smete da potcenite, čak ni u uvodnim kolima – rekao je Đoković, koji je prošle godine ispao u četvrtfinalu.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2014, Srbija gostuje Indiji u baražu sa opstanak u Dejvis kupu

Treći teniser sveta u drugom kolu će igrati protiv 97 igrača sveta Amerikanca Tejlora Denta, sa kojim se do sada nije sastajao