igor_kolakovic_rep_odbojkaOdbojkaši očekuju teško gostovanje u Kini, ali i pobede

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da očekuje teške utakmice protiv Kine u Svetskoj ligi, ali da će njegovi igrači pokušati da opravdaju očekivanja i ostvare pobede.

Odbojkaši Srbije će za vikend igrati protiv Kine dve utakmice četvrtog vikenda Svetske lige. Srpski reprezentativci su u dosadašnjem toku takmičenja ostvarili pet pobeda i poraz – po dva puta savladane su Kina i Francuska, dok su protiv Italije zabeležili pobedu i poraz.

-Očekuje nas dugo putovanje, zgusnut je kalendar i reprezentacija trpi velike napore, puno igrača oseća posledice. Aleksandar Atanasijević se oporavio od bolesti i biće u timu, kao i Miloš Nikić, koji je imao probelma sa prehladom. Kapiten Bojan Janić je bolestan, pa će tim za mečeve sa Kinom biti drugačiji od onog koji je igrao prošlog vikenda protiv Italije – rekao je Kolaković na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Svetske i evropske šampionke dočekuju Holandiju, Tajland i SAD 26 – 28. maja

Selektor Srbije u predstojećim mečevima neće moći da računa na kapitena Janića i Tomislava Dokića, a njih će u timu zameniti Atanasijević i Uroš Kovačević.

Kolaković je rekao da njegov tim ima obavezu da se sa gostovanja u Kini vrati sa što više bodova.

-Očekivanja su velika, stvorili smo veliku obavezu time što smo pet puta pobedili u prethodnih šest utakmica. Mečevi u Kini su izuzetno važni, možda po rangu Kina nije veliki protvnik, ali imamo obavezu da se sa tog gostovanja vratimo sa što većim bodovnim saldom, kako bismo u preostalim utakmicama u Srbiji doneli konačnu odluku o putu na završni turnir u Argentinu – rekao je selektor.

Povezana vest:  XXIII SVETSKA LIGA 2012., Srbija u grupi sa Rusijom, Kubom i Japanom – turnirski sistem – u Srbiji od 26. juna do 01. jula

Primač reprezentacije Srbije Miloš Terzić rekao je da će njegova ekipa ići na dve pobede protiv Kine.

-Igraci su umorni posle dva gostovanja, čeka nas put u Kinu, ali to ne može da bude alibi za veliki tim kao što smo mi. Treba da uđemo u utakmice makismalno angažovano, da im ne dozvolimo da se razigraju jer tada mogu da budu opasni. Idemo na dve pobede koje će nam omogućiti plasman u Argentinu – rekao je Terzić.

Povezana vest:  Đuričić poveo 16 kadeta u Kladovo

Libero Srbije Nikola Rosić smatra da su utakmice protiv Kine najvažnije u dosadašnjem toku takmičenja.

-Predstoje nam dva možda i najvažnija duela do sada, svaka utakmica je važna, ali moramo da skupimo svu engergiju, da potvrdimo dobre igre iz prethodnih mečeva i probamo dva puta da savladamo Kineze – rekao je Rosić.