rejmond_domenek_1_trener_francuskaSP JUŽNA AFRIKA

Domenek sprečio kapitena Francuske da se izvini navijačima

 

Kapiten fudbalera Francuske Patris Evra izjavio je večeras da mu je odlazeći selektor Remon Domenek zabranio da se izvini navijačima zbog debakla na Svetskom prvenstvu i dodao da ga je izbacio iz tima bez razloga.

Nakon poraza od Južne Afrike sa 2:1 i ispadanja sa Svetskog prvenstva, Evra je novinarima rekao da ga posebno boli to što je planirao da izvinjenje navijačima uputi juče, kao kapiten jedne od najlošijih generacija fudbalera Francuske, ali da ga je Domenek u tom sprečio.

Povezana vest:  OFK Beograd sklopio nove saradnje

-Francuska će ipak saznati istinu. Opisaću sve kroz šta sam prošao kao kapiten – rekao je Evra u emotivnom govoru u kojem se trudio da savlada bes.

Učešće na Svetskom prvenstvu Francuska je završila posle takmičenja u grupi, sa samo jednim bodom i jednim postignutim golom.

Osim loše igre, reprezentaciju su potresali i unutrašnji sukobi koji su počeli nakon što selektor zbog uvrede poslao kući Nikolu Anelku. Igrači su se sukobili i sa kondicionim trenerom, posle čega su odlučili da bojkotuju treninge.

Povezana vest:  Rakitić: Imamo ambiciju i želju da ispišemo istoriju

Francuska ministarka sporta Rozlin Bašlo održala je hitan sastanak sa igračima na kojem im je rekla da su izneverili zemlju, a prenela je i kritike francuskog predsednika Nikole Sarkozija, ali ni to nije pomoglo da se pobedi Južna Afrika.