trening_univerzitetski_centarSP JUŽNA AFRIKA

Srpski fudbaleri trenirali na Mbombela stadionu

 

Fudbalska reprezentacija Srbije održala je večeras trening na stadionu Mbombela u Nelspruitu gde će sa Australijom igrati odlučujući meč za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

Trening je za javnost bio otvoren prvih 15 minuta, pa se iz uvodnih vežbi nije mogao naslutiti sastav tima za sutrašnji meč trećeg kola Grupe D.

Povezana vest:  Roben: Ne nadam se plasmanu na Svetsko prvenstvo

Stadion Mbombela, što u bukvalnom prevodu sa sisvati jezika, jednog od 11 koji se koriste u Južnoj Africi, znači „mnogo ljudi zajedno na jednom mestu“, tokom Mundijala može da primi 40.901 gledaoca.

Spoljašnost stadiona koji je ostavio izuzetan utisak na predstavnike medija iz Srbije predstavlja 18 žirafa koje nose konstrukciju objekta.

Stolice na tribinama oslikane su u bojama zebre, crnoj i beloj. Žirafe i zebre aludiraju na obližnji „Kruger“ nacionalni park, najveći u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Milojević ponosan na fudbalere Zvezde

Nelspruit, koji je oktobra prošle godine preimenovan u Mbombela ali je i definitivna promena imena odložena upravo zbog Mundijala, nalazi se na nadmorskoj visini od 660 metara i ima 221.000 stanovnika.

Trenutna temperatura je 13 stepeni Celzijusa, a očekuje se da će i sutra biti slični uslovi.

Duel Srbije i Australije, u kome pobeda „orlovima“ garantuje plasman među 16 najboljih timova na Mundijalu, sudiće Urugvajac Horhe Larionda.

Povezana vest:  Real u osmini finala Lige šampiona, Inter bez Evrope

Eventualni nerešen ishod Srbiji bi bio dovoljan samo u slučaju povoljnog rezultata sa druge utakmice Grupe D između Nemačke i Gane.